نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : شنبه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ کتاب حاضر هفتادمین عنوان از سلسله «بزرگان شیعه» است که در آن شرح حال و معرفی آثار شیخ محمدتقی رازی نجفی اصفهانی و برادرش صاحب فصول آمده است. تألیف: رحیم قاسمی تهیه و نشر: انتشارات مؤسسه کتابشناسی شیعه چاپ اول: ۱۳۹۴ ۸۹۶ ص ـ ۵۰۰۰تومان یکی از طرحهای […]
کتاب حاضر هفتادمین عنوان از سلسله «بزرگان شیعه» است که در آن شرح حال و معرفی آثار شیخ محمدتقی رازی نجفی اصفهانی و برادرش صاحب فصول آمده است.
تألیف: رحیم قاسمی
تهیه و نشر: انتشارات مؤسسه کتابشناسی شیعه
چاپ اول: ۱۳۹۴
۸۹۶ ص ـ ۵۰۰۰تومان
یکی از طرحهای گسترده و دراز دامن مؤسسه کتابشناسی شیعه، طرح «بزرگان شیعه» به فارسی و «اعلام الشیعه» به عربی است. در این طرح، از میان دانشوران بزرگ تاریخ شیعه که در حفظ و پاسداری از حریم تشیع و گسترش آن به گونههای مختلف نقش اساسی و بارزی داشتهاند، بیش از صدتن از برجستهترین و تأثیرگذارترین آنها انتخاب، و سرگذشت، آرا و اندیشهها، آثار علمی، فعالیتهای اجتماعی و سایر امور مربوط به هر کدام در کتابی مبسوط منتشر میشود.
کتاب حاضر هفتادمین عنوان از سلسله «بزرگان شیعه» است که در آن شرح حال و معرفی آثار شیخ محمدتقی رازی نجفی اصفهانی(متوفای ۱۲۴۸) و برادرش صاحب فصول آمده است. همچنین سرگذشت، آثار، خدمات و فعالیتهای فرزندش شیخ محمودباقر و نوادگانش مانند شیخ محمدتقی آقانجفی و حاج آقا نورالله و نیز عالم بزرگ و فقیه متبحر و ادیب ذوفنون ابوالمجد شیخ محمدرضا نجفی اصفهانی مسجدشاهی به تفصیل بررسی شده است.
به رقم تألیفات فراوان درباره این خاندان، تاکنون کتابی با این شرح و تفصیل و بیان جزئیات زندگی این بزرگواران تدوین نشده است. همچنین این اثر درصدد رفع و اصلاح اشتباهات فراوانی است که در شرح حال این خاندان در نوشتههای گوناگون یافت میشود.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «خاندان نجفی اصفهانی خاندانی اصیل و پربرکت در عرصه علم و ادب و فقاهت و زعامت دینی و اجتماعی ایران به شمار میرود. کثرت رجال نامآور و اثرگذار در این خاندان، آن را نمونهای مثالزدنی و کمنظیر در بیوتات علمی شیعه گردانیده است.
سرسلسله این خاندان، علامه شیخ محمدتقی رازی، فقیهی بزرگ و متفکری کم مانند در علم اصول فقه بوده که خود و برادرش شیخ محمدحسین صاحب فصول، هر دو از حلقههای اتصال علم اصول فقه شیعه در مراحل تطور این علم به شمار رفته و آثار علمی آنان تا سالها پس از وفاتشان در حوزههای علمی شیعه درخشش خاصی داشته است. پیوند سببی این خاندان با بیوت بلندمرتبهای همچون کاشف الغطاء، سید صدرالدین موسوی عاملی و سیدمحمدباقر صحتالاسلام شفتی موقعیت ممتاز دیگری بدان بخشیده است.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.