نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ مراسم نکوداشت و اعطای دکترای افتخاری به پروفسور لطفیزاده بنیانگذار منطق فازی و استاد دانشگاه برکلی آمریکا با حضور وزیر علوم، رئیس دانشگاه تهران و شخصیتهای دانشگاهی داخلی و خارجی در دانشگاه تهران برگزار شد. دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این که […]
مراسم نکوداشت و اعطای دکترای افتخاری به پروفسور لطفیزاده بنیانگذار منطق فازی و استاد دانشگاه برکلی آمریکا با حضور وزیر علوم، رئیس دانشگاه تهران و شخصیتهای دانشگاهی داخلی و خارجی در دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این که پروفسور لطفیزاده تحصیلات پایهای خود را در سال ۱۳۱۷ در دانشگاه تهران گذراند؛ گفت: من از انجمن سیستمهای فازی و دانشگاه تهران که استادان برجسته ایرانی را به دنیا معرفی میکند، تشکر میکنم.
وی افزود: بحث همکاری ایران با دیگر دانشگاههای دنیا در باب تحصیلات تکمیلی به شدت مورد توجه ایران قرار دارد و ما در حال برنامهریزی، سیاستگذاری و حل موانع این ارتباطات هستیم. وزیر علوم تصریح کرد: به اعتقاد من برگزاری این دورهها در مقاطع تحصیلات تکمیلی مناسبتر است و البته باید توجه داشت که قطعا دانشگاه تهران از پیشتازانی است که در ارتباط با دیگر دانشگاههای معتبر دنیا گسترش ارتباطات بینالمللی دانشگاهی را دنبال میکند.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران هم در این مراسم گفت: من پروفسور لطفیزاده را در آمریکا و به مناسبت اعطاء جایزه فرانکلین به ایشان ملاقات کردم، جایزهای که ۵۰ درصد کسانی که نوبل را گرفتهاند، قبلا این جایزه را دریافت کردهاند. وی افزود: پروفسور لطفیزاده همواره به فارغالتحصیلی از دانشگاه تهران افتخار میکند و من در ملاقات با ایشان شاهد بودم هر بار که صحبت از دانشکده فنی دانشگاه تهران میشد، اشک در چشمان پرفسور لطفیزاده حلقه میزد. رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر این که پروفسور لطفیزاده همواره در مصاحبههایشان اعلام کردهاند که بیشترین اثرپذیری را از دانشکده فنی دانشگاه تهران داشتهاند، گفت: اکنون سئوالی را مطرح میکنم این که آیا مفاخری که دانشگاههای ایران تربیت میکند، چه میزان در توسعه کشور مشارکت دارند؟
وی ادامه داد: تجربه لطفیزاده نشان میدهد یک تجربه تئوریک به چه میزان میتواند در توسعه صنعتی مؤثر باشد، من نیز مخالف آن نیستم که جهتگیری دانشگاهها باید در جهت توسعه کشور باشد، اما نباید تصور شود که توجه به علوم بنیادین فاقد اهمیت لازم است.
نیلی احمدآبادی با تأکید بر این که باید برای توسعه صنعتی خریدار دانش و تکنولوژی ایجاد شود، گفت: لازمه این امر تحقق اقتصاد رقابتی است، اما متاسفانه همچنان شاهد مهاجرت عده زیادی از نخبگان به خارج از کشور هستیم. البته باید توجه داشت که حتی کشورهایی که بسیار در حوزه علم هم پیشرفته هستند، سعی میکنند دانشجویان خود را ولو برای یک ترم از دوران تحصیل به دیگر دانشگاههای دنیا اعزام کنند، اما شرط آن است که این تبادل دوطرفه باشد.
وی توسعه دورههای مشترک را از موارد مورد توجه این دانشگاه دانست و تصریح کرد: اگر بتوانیم دورههای مشترک با دیگر دانشگاهها را تقویت کنیم، قادر خواهیم بود که از یک مسیر یک طرفه به مسیر دوطرفه ادامه راه دهیم. نیلی احمدآبادی افزود: دانشگاه تهران از سال ۸۱ تصویب کرد که دکترای افتخاری خود را به پروفسور لطفیزاده اعطا کند اما یکی از شروط اعطای این جایزه حضور ایشان در دانشگاه بود که این مسأله بدلیل شرایط جسمی پروفسور لطفی زاده محقق نشد.
دکتر محمد مهدی زاهدی، رئیس انجمن سیستمهای فازی ایران نیز با اشاره به این که جامعه علمی ایران و جهان مدیون پروفسور لطفی زاده است، گفت: او مبدع یک امپراطوری علمی و فناوری در جهان است و ما امروز نیز مفتخریم اعلام کنیم براساس اعلام پایگاه علمی استئوپوس ایران در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ مقام سوم تولید علم در سیستمهای فازی را کسب کرد.
در ادامه مراسم پس از قرائت پیام پروفسور لطفیزاده توسط دکتر طاهری، دکترای افتخاری دانشگاه تهران به بنیانگذار منطق فازی توسط وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران به نماینده ایشان پروفسور ویکتور پدریش سردبیر مجله Information Science اعطا شد. ضمن این که سردیس پروفسور لطفی زاده نیز رونمایی شد تا در موزه مفاخر باغ نگارستان دانشگاه تهران نگهداری شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.