انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در اولین نشست هم اندیشی تجلی اراده ملی

تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۱۱ بهمن ۱۳۹۰ اولین نشست هم اندیشی تجلی اراده ملی ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۰ با حضور جناب حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، آقای دکتر پرویز فارسیجانی، معاون ارتباطات و امور بین الملل، آقای دکتر مهدی جمالی، معاون پژوهش و برنامه ریزی، آقای نورالدین […]

تاریخ ایجاد :

سه شنبه, ۱۱ بهمن ۱۳۹۰

adabifilmfajrاولین نشست هم اندیشی تجلی اراده ملی ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۰ با حضور جناب حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، آقای دکتر پرویز فارسیجانی، معاون ارتباطات و امور بین الملل، آقای دکتر مهدی جمالی، معاون پژوهش و برنامه ریزی، آقای نورالدین موسی، کارشناس حوزه سینمایی، محمد خزاعی، دبیر سی امین دوره جشنواره، میلاد محقق، دبیر علمی نشست هم اندیشی، محمدحسین  مهدی‌پور، مدیر بخش تجلی اراده ملی، علیرضا سجادپور، مدیر کل نظارت و ارزشیابی، دهقان، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، علیرضا راهب، مشاور هنری بخش تجلی اراده ملی و صفاوردی، معاون بین‌الملل امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و همچنین جمع کثیری از اهالی رسانه در مجتمع فرهنگی اسوه برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: ما هنوز در شناخت بزرگان سینمای ایران به جهانیان هیچ کاری انجام نداده‌ایم، خیام از مفاخیر ادبی کشور ما است اما کشورهای غربی به نگاه خود آن را به تصویر کشیدند در حالی که این وظیفه ما بود تا از بزرگان ادبی ، فرهنگی کشورمان فیلم تهیه کنیم گرچه در این زمینه گام‌هایی برداشته‌ایم اما فیلم‌ها آن طور که باید باشند، نیستند مثلا در فیلم «ملک سلیمان» انتظار بسیاربیشتری بیش از آنچه که در فیلم بود، داشتیم که بسیار پر محتوا و قوی‌تر از این باشد. من حتی این موضوع را به کارگردان و بازیگر این فیلم نیز گفتم که وقتی چنین فیلم تاریخی ، مذهبی به تصویر کشیده می‌شود باید  ابتدا درک درست و واقعی از آن برای مردم به‌وجود آید. متاسفانه ما هنوز در  شناسایی مفاخر فلسفی و دینی خودمان به به مخاطبان آن طور که باید عمل نکرده‌ایم. امیدوارم انجمن مفاخر فرهنگی در این زمینه همکاری‌هایی را داشته باشد تا ما در سالیان آینده بهتر بتوانیم در این زمینه گام  برداریم.

محمدحسین مهدی پور مدیر تجلی اراده ملی گفت: تجلی اراده ملی، دو نشست تخصصی طی این مدت با نمایندگان ارگان‌های مختلف برگزار کرده که رغبت و انگیزه‌ای برای ما به‌وجود آورده که بسیار قابل توجه بوده است.امسال به طور دقیق و حرفه‌ای برنامه ریزی کرده‌ایم تا از سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف تمام فیلم‌های سینمایی حاضر در جشنواره مورد قضاوت و داوری قرار بگیرد. در بخش سودای سیمرغ با ۳۲ فیلم، بخش مستنمد ۲۰ فیلم و ۲۲ فیلم در بخش نگاه نو و ۱۷ فیلم در بخش غیررقابتی به نمایش درخواهد آمد و داوران بیانیه‌ای مبنی بر این که هر کدام از فیلم‌ها چه ارتباطی با دستگاه‌ها و سازمان‌ها مربوطه دارد صادر خواهند کرد که در نهایت رای آن ملاک عملکرد ما قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: تمامی تلاش ما این است رفتارمان علمی و تخصصی باشد و هم‌اکنون برای داوران و نمایندگان ۱۲۸ سازمان و ارگان کارت شده است.

در ادامه مراسم دکتر محقق دبیر همایش تجلی اراده ملی ادامه داد: در میان حوزه‌های مختلف فرهنگی، سینما نقش قابل توجهی داشته که در همین راستا نیز امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی در خصوص بحران فرهنگی حاکم در آن زمان به اصحاب سینما مجوزدادند و گفتند که سینما یکی از مظاهر تمدن است و هریک از شما در این عرصه هرچقدر کار فرهنگی و هنری انجام دهید، باز هم کفایت نمی‌کند. این موضوع بسیار حائز اهمیت است که ما نیز امروز تلاش کنیم تا در یک جریان فرهنگی گام‌هایی مهم و اساسی برداریم.
وی به برنامه‌ای جدی برای سینما اشاره کرد و گفت: باید به طور جدی یک‌بار هم که شده با برنامه‌ سینما را از این وضعیتی که همه مدیران به نوعی در گیر آن هستند و در این میان نیز گله‌ها و شکایت‌هایی را نیز که وجود داشته، تبدیل به برنامه‌ای جدی کنیم و  تلاش‌مان بر این است تا با هم‌اندیشی و مشارکتی موثر و مفید، بتوانیم یک برنامه ریزی را پگیری کنیم و سال آینده ببینیم چه کاری برای رفع  این مشکلات کرده‌ایم.

همچنین امسال آمار و اعلام حضور سازمان‌ها و نهادها خیلی برای ما جالب بوده است که ما از این وضعیت بسیار خرسندیم، گرچه بعضی نهادهایی که ما انتظار همکاری با آنها را داشتیم، با ما همکاری نکردند. به طور مثال وزارت ورزش و جوانان مشارکت خود را اعلام نکرده و امیدواریم این موضوع به گوش آقای عباس‌پور برسد، زیرا یکی از سازمان‌هایی که باید مشارکت جدی با ما می‌کرد، این نهاد بود که متاسفانه جای این ارگان امروز در میان ما خالی است.

وی افزود: نشست هم‌اندیشی ما چند هدف مهم را دنبال می‌کند و ما بنا داریم این نشست به بخش‌های دیگر هم ورود پیدا کند. موضوع «تهاجم فرهنگی» امروز به یک مساله ضروری تبدیل شده و تمامی طبقات جامعه ما و همچنین دنیای امروز به نوعی درگیر این موضوع هستند. این موضوع آسیب‌های بسیاری را در طول این سی و سه سال به جامعه وارد کرده و تمام کشورها در این زمینه برنامه‌ریزی کرده‌اند و وقت آن رسیده تا از ابعاد کلیشه‌ای در این زمینه خارج شویم و از ظرفیت‌های سینما استفاده کنیم تا بتوانیم دغدغه‌های زمینه تهاجم فرهنگی را از بین ببریم. نکته مهم دیگر انتظار مردم از دستگاه‌ها و سازمان‌ها است اما ما نباید نگران دغدغه‌های دستگاه‌ها باشیم زیرا مهم‌تر از آن نگرانی مردم و دغدغه‌های مردم از دستگاه‌هاست که برایمان حائز اهمیت است و با صنعت سینمایی برای حل این مشکل و ریشه کنی مسائل منفی داخل می شویم. من معتقدم سینما می‌تواند در این زمینه شرایط ارتقاء سطح این موضوع را برایمان فراهم کند.

جعفری در ادامه مراسم اظهار داشت: از این که شرایطی فراهم شد تا این معاونت با گروه فرهنگی همکاری کند بسیار مفتخریم. امروزه جرم، جنایت و انحرافات اجتماعی روند رو به رشدی را تجربه می‌کند که تمامی کشورها از این موضوع در سرگردانی و نوعی بحران هویت به سر می‌ برند. اکنون در میان این همه مشکل، ما و اهالی هنر و سینما در کنار هم قصد پیشگیری از وقوع جرم را با استفاده از ظرفیت هنر و تعهد و همچنین خلاقیت هنر در نظر گرفته‌ایمالبته به فعالیت های فرهنگی و هنری نمی توان و نباید نگاه مقطعی و گذرا داشته باشیم معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم ضمن احترام به تمامی آثار سی‌امین دوره از آثاری تجلیل خواهد کرد که نکات مهمی چون ، تقویت باورهای مذهبی با استفاده از شیوه های غیر مستقیم ، ترویج  روحیه امید و خودباوری ، خانواده بهنجار در آن رعایت شده باشد.

سوسن صفاوردی معاون بین الملل امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در ادامه این مراسم گفت: بررسی تصویر زن و فرهنگ دینی و ملی ما و همچنین خانواده در رسانه  امروز ما، متاسفانه بیانگر این است که نهاد خانواده و ارائه الگوی زندگی ایرانی آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته و در بعضی سریال ها  این موضوعات ارزشی مورد غفلت واقع شده است.و آنچه امروزه در بیشتر فیلم های سینمایی  و رسانه‌های غربی شاهد نمایش آن هستیم ، ایجاد ناهنجاری‌هایی است که خلاء در آن ها ایجاد کرده که به فقدان ارزش‌های انسانی برمی‌گردد.

در غالب سریال‌ها و فیلم‌ها تصویری که از زن ارائه می‌شود که یک هم‌سویی با رسانه‌های غربی مشاهده می‌شود که برای خودم نیز سوال پیش آمده که در فیلم‌های‌مان نه هویت دینی، نه هویت ملی و نه هویت فرهنگی ما هیچ‌کدام تقویت نشده است. چرا دوربین‌های ما به سمت نمایش زشتی و ناهنجاری‌ها رفته است. ما می‌توانیم با نشان دادن زیبایی‌ها و رسالتی که امروز بر دوش‌مان است به ابعاد گوناگون زندگی اصیل ایرانی بپردازیم.
معاون بین‌الملل امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود: فیلم‌های سینمای امروز از ناهنجاری و زشتی‌ها حرف می‌زند و کم‌تر شما می‌بینید که با یک نگاه منطقی و منصفانه به تعالی انسانی بپردازند.
در ادامه مراسم محمد خزاعی دبیر سی امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اظهار داشت: امروز در این نشست تخصصی راجع به نقش هویت و تجلی اراده ملی صحبت‌های بسیار خوب و ارزنده از طرف دوستان بیان شد و جشنواره امسال که قاعدتا تا چند روز آینده شاهد برگزای آن خواهیم بود، و در بخش بین‌الملل به نسبت سالیان گذشته از لحاظ ساختار و محتوا با رویکردی متفاوت در جشنواره خواهیم بود. ما در بخش مسابقه ۱۷۰ اثر سینمایی داریم که به بخش‌های مختلفی چون نگاه اول، خارج از مسابقه و آثار سینمایی تقسیم می‌شوند که ۷۱ اثر در ایام جشنواره در بخش خارجی با مضامین مختلف انتخاب کرده‌ایم که در طول جشنواره نمایش و به قضاوت و داوری آنها خواهیم پرداخت.

 وی در ادامه بیان کرد: بخش مهم این دوره از جشنواره تجلی اراده ملی است که امسال با شکوه‌تر از سالیان گذشته برگزار خواهد شد که هم باعث تشویق و هم دلگرمی فیلمسازان شده است، بسیاری از فیلمسازان برایشان این موضوع مهم است که فیلم‌های‌شان در بخش تجلی اراده ملی به نمایش درآید و ارگان‌هایی چون بنیاد شهید، شهرداری و سازمان های دیگر به قضاوت و داوری فیلم‌های‌شان بپردازند.

در ادامه این نشست «توکلی» رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید کاری کنیم تا انگیزه سازنده خالق یک اثر بیشتر شود به اعتقاد من هنرمندان در ایجاد امید و انگیزه نقش اساسی ایفا می کنند ، هنرمند جامه نقش بازی نمی کند، عکس نمی گیرد بلکه انها بازتاب یک واقعیت اجتماعی هستند فیلم‌های سینمایی برای من همیشه جالب توجه بوده و گاهی تحت تاثیر فضای یک فیلم نیز قرار گرفته ام که این ها نشان می دهد روح هنر روی یک انسان چقدر اثر گزار است. رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی همچنین به فیلم‌هایی چون «یه حبه قند» و «جدایی نادر از سیمین» اشاره کرد و ادامه داد:هر کدام از این دو فیلمی که نام بردم فیلم‌های تاثیرگذاری بودند که من معتقدم اگر به دقت به محتوای این فیلم ها توجه کنیم در می یابیم که حرف های بسیاری برای گفتن به مخاطب داشته است درادامه این مراسم قاسم زاده مدیر کل دبیر خانه شورای فرهنگ عمومی گفت:  امیدوارم بتوانم در راستای تحقق معنویات جمهوری اسلامی ایران نقش داشته باشیم و در این زمینه چقدر خوب که از هنرمندان کمک بگیریم دراین عرصه راه میانبری پیداشده به نام هنر به گونه ای که هنرمند می تواند در مدت زمانی کوتاه هنری از خود نشان دهد که پیام های بسیاری را به مخاطبان انتقال دهد گاهی فیلم‌های سینمایی موضوعاتی را مطرح می کنند که واقعا سازنده است و تاثیر گزاری بسیاری روی اقشار مختلف اجتماع داشته است کاری که یک فیلم در طول زمان کوتاهی انجام می‌دهد در طول سالیان سال هیچ چیز دیگری نمی تواند جایگزین آن شود.

آخرین ویرایش: ۹۰/۱۱/۱۰