اهدای لوح تقدیر انجمن به دکتر توفیق سبحانی، مولوی‌ پژوه برجسته کشور

سه شنبه, ۰۹ مهر ۱۳۹۸ لوح تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، دوشنبه ۸ مهرماه ۹۸ در پایان نشست تخصصی «خورشید بلخ؛ کنکاشی در آراء و نظرات مولوی» از سوی دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن به دکتر توفیق سبحانی، استاد ادبیات فارسی و مولوی پژوه برجسته کشور اهدا شد. در متن این لوح آمده است: […]

سه شنبه, ۰۹ مهر ۱۳۹۸

0K9A3034

لوح تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، دوشنبه ۸ مهرماه ۹۸ در پایان نشست تخصصی «خورشید بلخ؛ کنکاشی در آراء و نظرات مولوی» از سوی دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن به دکتر توفیق سبحانی، استاد ادبیات فارسی و مولوی پژوه برجسته کشور اهدا شد.

7

در متن این لوح آمده است:
استاد ارجمند آقای دکتر توفیق هاشم‌پور سبحانی
عرفان، اندیشه‌های عرفانی و انعکاس آن در لسان ادیبان و نویسندگان ایران اسلامی همواره چونان آبشخوری جوشان، سیرابگر جانِ عطشناکِ جویندگان راه حقیقت بوده است. در این میان، زبان و اندیشه مولانا جلال‌الدین محمد بلخی و به ویژه مثنوی معنوی ایشان که از آن به اصولِ اصولِ اصول‌الدین تعبیر شده است؛ از جایگاه ویژه‌ای در تاریخ حکمتِ عرفانی برخوردار است.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی افتخار دارد با سپاس و ستایش به پاس چندین دهه تحقیق، پژوهش و کوشش مجدانۀ و خالصانه شما در سپهرِ ادبیات ایران فرهنگی و بالاخص حوزۀ مولوی‌پژوهی که همراه با نشر مکتوبات کثیره بوده است، تقدیر نماید.اینجانب به نمایندگی از هیأت امناء که در صدر آنان مقام عالی ریاست محترم جمهوری اسلامی قرار دارد و نیز هیأت مدیره و شورای علمی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، لوح سپاس انجمن به عنوان نمادِ تقدیر و بزرگداشت به شما ادیب و مولاناپژوه گرامی تقدیم داشته و از خداوند منّان برایتان سلامتی و طول عمر باعزّت و توفیقات روزافزون مسئلت دارم.
حسن بلخاری قهی
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و استاد دانشگاه تهران
هشتم مهر ماه یکهزار و سیصد و نود هشت خورشیدی

 IMG 9684

توفیق هاشم پور سبحانی از استادان زبان و ادبیات فارسی در سال ۱۳۱۷ در تبریز به دنیا آمد. او دوره ابتدایی را در دبستان رودکی، متوسطه را در دبیرستان‌های رشدیه و لقمان تبریز و رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی را در دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تبریز و دورهٔ فوق لیسانس دبیری را در تهران به پایان رساند؛ عنوان رسالهٔ دورهٔ کارشناسی او «تأثیر حافظ از سعدی و عراقی» بود. سبحانی در سال ۱۳۴۸ شمسی به‌ استانبول رفت و از کتب خطی کتابخانه‌های استانبول استفاده کرد. پس از اخذ فوق لیسانس دبیری از دانشگاه تهران دوباره به ترکیه سفر کرد و با شرکت در امتحان ورودی دوره دکتری دانشگاه استانبول در رشته عربی و فارسی آن دانشگاه پذیرفته شد و در سال ۱۹۷۴ میلادی موفق به اخذ درجه دکتری نایل آمد. «مولانا جلال الدین، زندگانی، فلسفه، آثار گزیده‌ای از آنها» ترجمه توفیق سبحانی، در دوره سوم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال برگزیده شد. فهرست‌های تجارب السلف هندو شاه نخجوانی، فهرست کتب خطی فارسی دانشگاه دهلی، حارث بن اسد محاسبی و کتاب القصد او، نگاهی به تاریخ ادب فارسی در هند، ترجمهٔ شرح مثنوی شریف، ره آوردهای سفر(دهلی) از دیگر آثار این استاد ادبیات و مولوی پژوه باسابقه کشور است.
گفتنی است توفیق سبحانی در حال حاضر علاوه بر عضویت در هیات علمی دانشگاه پیام نور، عضو شورای علمی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز هست.