نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۰۱ آذر ۱۳۹۵ رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با همکاری کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان، همایش بینالمللی «خاقانی و شروان پارسیگوی» را در ایروان برگزار کرد. به گزارش ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این همایش مجید مشکی، رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان با بیان […]
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با همکاری کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان، همایش بینالمللی «خاقانی و شروان پارسیگوی» را در ایروان برگزار کرد.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این همایش مجید مشکی، رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان با بیان سخنرانی خود، همکاری و همدلی دو دستگاه علمی و فرهنگی رایزنی فرهنگی و کرسی ایرانشناسی را مناسب و پویا دانست و به دلایل برگزاری این همایش با نام خاقانی اشاره کرد. وی، خاقانی را شاعری کمتر شناخته شده ارزیابی و یکی از دلایل برپایی این همایش را معرفی بیشتر این شاعر پارسیگوی اعلام کرد.
مشکی سپس چند فرهنگی بودن خاقانی را از دلایل دیگر برپایی همایش به نام او دانست و در ادامه افزود: خاقانی تنها متعلق به یک زمان، مکان، دین و مذهب نیست. وی در منطقهای رشد کرده که محل تلاقی فرهنگهای مختلف از جمله ایران و قفقاز بوده و از نظر دینی و مذهبی زاده پدری مسلمان و مادری مسیحی (که بعداً مسلمان شده) بوده است و همین امور از وی شاعری «چند فرهنگه» ساخته است.
وی در پایان سخنانش گرامیداشت شخصیتهای ادبی را یکی از وظایف رایزنیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از مرزها دانست و اجرای این همایش را در همین راستا برشمرد. پس از سخنرانی رایزن فرهنگی کشورمان این همایش یک روزه در سه بخش ادبیات، تاریخ و زبانشناسی به کار خود ادامه و در انتها با جمعبندی مقالات به کار خود پایان داد.
استادان شرکتکننده در این همایش مقالات خود را به این شرح ارایه دادند: وارطان وسکانیان، رییس دپارتمان ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان، گارنیک گئورگیان از ایروان با مقاله «خاقانی شروانی به عنوان نماینده سبک عراقی ادبیات کلاسیک فارسی»، چنگیز مولایی از تبریز با مقاله «بازتاب روایات اساطیری و حماسی ایران در اشعار خاقانی»، احمد غنی خسروی از هرات با مقاله «خاقانی شروانی و انسانگرایی»، آرپینه آروشانیان از ایروان با مقاله «دین در اشعار خاقانی شروانی»، جهاد شکری از اربیل با مقاله «بررسی کارکرد عنصر دیالوگ در ساختار دو روایت خسرو و شیرین نظامی و مم و زین احمد خانی و آثار خاقانی»، آستغیک گغامیان از ایروان با مقاله «ترجمههای ارمنی اشعار خاقانی» و … که در سه بخش ادبیات، تاریخ و زبانشناسی و همچنین ادبیات، تاریخ و زبانشناسی، ارایه شدند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.