برگزاری جشنواره تصویرگری آثار استاد باستانی پاریزی

تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۰۵ دی ۱۳۹۵ شرکت مس و دانشگاه تهران با مشارکت یکدیگر از سال آینده جایزه استاد باستانی پاریزی را در حوزه تصویرگری راه‌اندازی می‌کنند. پیروز ارجمند پژوهشگر و مدرس موسیقی‌شناسی قومی با بیان این مطلب در مراسمی که به مناسبت نودویکمین سالگرد تولد استاد باستانی پاریزی، با حضور جمعی از مردم […]

تاریخ ایجاد :

یکشنبه, ۰۵ دی ۱۳۹۵

jashnvarebastanipariziشرکت مس و دانشگاه تهران با مشارکت یکدیگر از سال آینده جایزه استاد باستانی پاریزی را در حوزه تصویرگری راه‌اندازی می‌کنند.

پیروز ارجمند پژوهشگر و مدرس موسیقی‌شناسی قومی با بیان این مطلب در مراسمی که به مناسبت نودویکمین سالگرد تولد استاد باستانی پاریزی، با حضور جمعی از مردم و مسئولان پاریز، مدیران مس منطقه کرمان، مسئولان شهرستان سیرجان و جمعی از بزرگان حوزه فرهنگ استان کرمان در پاریز برگزار شد، گفت: توافق‌نامه این جایزه در آینده نزدیک بین شرکت مس و دانشگاه تهران امضا می‌شود و بر مبنای آن، بهترین آثاری که به تصویرگری کتاب‌های استاد باستانی پاریزی پرداخته باشند، انتخاب می‌شوند و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.
ارجمند با اشاره به دیگر اقدامات در حال انجام برای زنده نگاه داشتن یاد و خاطره استاد باستانی پاریزی گفت: همچنین با همکاری خانواده مرحوم باستانی پاریزی و حمایت مسئولان پاریز و سیرجان، موزه باستانی پاریزی در محل خانه قدیمی ایشان در پاریز راه‌اندازی می‌شود و یادگاران آن استاد در آن به معرض دید علاقه‌مندان گذاشته می‌شود.

وی همچنین از نصب تندیس سردار شهید الله‌ دادی و دکتر باستانی پاریزی در شهر پاریز خبر داد و اعلام کرد: شهرداری و شورای شهر پاریز موافقت کرده‌اند که دبستان باستانی پاریزی به خانه فرهنگ پاریز تبدیل شود. این دبستان در سال ۱۲۹۷شمسی به‌وسیله مرحوم آخوند پاریزی پدر استاد باستانی پاریزی تاسیس شده است و قدمتی در حدود یک قرن دارد و یکی از قدیمی‌ترین مدارس استان کرمان است.

در ادامه این مراسم، محمدعلی علومی نویسنده و پژوهشگر کرمانی با اشاره به خدمات شرکت مس در حمایت از فرهنگ و هنر استان کرمان گفت: در میان شرکت‌های صنعتی استان کرمان تنها شرکت مس است که این‌گونه در راستای ارتقای سطح فرهنگی استان تلاش می‌کند که این تلاش درخور تقدیر است.

وی با بیان اینکه استاد باستانی پاریزی برخلاف هم‌عصران خود روش متفاوتی در تاریخ‌نگاری در پیش گرفت، اظهار داشت: در روزگاری که همه مورخان و پژوهشگران تاریخ به دنبال به‌کارگیری عقلانیت در نوشتن تاریخ بودند استاد باستانی تاریخ را به سبک قدما نوشت و عناصر داستانی و تمثیل را وارد نگارش تاریخ کرد و همین، رمز ماندگاری او و آثارش است. همچنین نمایشگاه «آیینه‌دار دوران» در پاریز و سرچشمه برگزار می‌شود.

سیدعباس دعایی، دیگر سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه تصویرسازی براساس آثار استاد باستانی پاریزی در محل برگزاری همایش، گفت: ۲۴ نفر از دانش‌آموختگان ممتاز کارشناسی‌ارشد رشته تصویرسازی که در گروهی به اسم «آمیدا» فعالیت می‌کنند، سال گذشته تصمیم گرفتند برداشت هنری خود را از آثار استاد باستانی پاریزی به صورت تصویرسازی ارائه کنند که حاصل کار این گروه اردیبهشت امسال در کتاب نفیسی به اسم «آیینه‌دار دوران» به چاپ رسید و اصل آثار در پاریز و سپس در شهر سرچشمه به نمایش درمی‌آید.

دعایی افزود: چاپ دوم این کتاب تا پایان سال در قطع جدید و با کیفیت بهتر صورت می‌پذیرد، این آثار، ظرفیت کتاب‌های استاد باستانی پاریزی را برای تصویرگری به ما یادآور شدند و زمینه راه‌اندازی جایزه تصویرگری استاد باستانی پاریزی را فراهم آوردند.

همچنین حجت الاسلام کرمانی امام جمعه پاریز، در سخنان کوتاهی، مرحوم استاد باستانی پاریزی را از مفاخر ایران دانست و گفت: برگزاری این مراسم و یادکرد استاد باستانی پاریزی، نکوداشت علم و دانش است و منزلت بزرگان جامعه را نشان می‌دهد.

امام جمعه پاریز از شرکت مس منطقه کرمان برای برگزاری این مراسم و دیگر فعالیت‌های فرهنگی در سطح منطقه قدردانی کرد.