بزرگداشت بانوی فاضل و دانشور دکتر امیربانو کریمی

تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ بزرگداشت بانوی فاضل و دانشور دکتر امیربانو کریمی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد. بزرگداشت بانوی فاضل و دانشور دکتر امیربانو کریمی، استاد دانشگاه تهران، صائب‌پژوه برجسته و چهره ماندگار زبان و ادبیات فارسی با حضور علما، استادان، فرهیختگان و دوستداران علم و دانش روز […]

تاریخ ایجاد :

سه شنبه, ۲۶ مرداد ۱۳۹۵

IMG 0999

بزرگداشت بانوی فاضل و دانشور دکتر امیربانو کریمی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

بزرگداشت بانوی فاضل و دانشور دکتر امیربانو کریمی، استاد دانشگاه تهران، صائب‌پژوه برجسته و چهره ماندگار زبان و ادبیات فارسی با حضور علما، استادان، فرهیختگان و دوستداران علم و دانش روز ‌سه‌شنبه ۲۶ مردادماه ۱۳۹۵ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن برگزار گردید.
در این مراسم که با حضور شخصیت‌های علمی و فرهنگی همچون دکتر جلیل تجلیل، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سید طه مرقاتی، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی، دکتر محمود موقتیان، دکتر منوچهر صدوقی‌سها، استاد محمدحسین ساکت و دوستداران علم و دانش برگزار شد، دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ دکتر مهدی ماحوزی، مدیرگروه تحصیلات تکمیلی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد رودهن و عضو شورای فرهنگی- اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی؛ دکتر مریم حسینی، عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(ع)؛ دکتر نسرین مصفا، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران؛ دکتر احمد ابومحبوب، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و خانم مهناز بهمن، از شاگردان دکتر امیربانو کریمی به بیان دیدگاه‌های خویش نسبت به این استاد فرزانه پرداختند و مقام علمی، ادبی و اخلاقی وی را تکریم کردند.
متن سخنرانی دکتر مهدی محقق بدین شرح است:
تشکر و سپاسگزاری می‌کنم از بزرگانی که زحمت کشیدند و برای تکریم و تعظیم علم راه دور را طی کردند و به اینجا تشریف آوردند.
امروز بزرگداشت یکی از همکاران گرامی ما در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران سرکار خانم دکتر امیربانو کریمی است که سال‌های دراز افتخار همکاری با ایشان را داشتم. دکتر کریمی از سلاله علم و دانش هستند. پدرشان مرحوم امیری فیروزکوهی بودند که حق بزرگی به ادبیات و فرهنگ این مملکت داشتند. من اولین بار با خانم دکتر کریمی در دانشکده ادبیات آشنا شدم.
من در سال ۱۳۳۰ موفق به اخذ درجه‌ی لیسانس از دانشکده معقول و منقول شدم و به عنوان دبیر عربی و ادبیات فارسی به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمدم و برای اینکه بتوانم مدرک دکتری بگیرم و با آن جزو هیأت علمی دانشگاه درآیم، ناچار بودم دوره‌ی لیسانس زبان و ادبیات فارسی را طی کنم. از این جهت وارد سال اول زبان و ادبیات فارسی شدم. در میان دانشجویان ادبیات، دختر خانم ریزنقش و کم سن و سالی بود که احترام خاصی به من می‌کرد، تا اینکه یک بار به من گفت: پدرم به شما سلام رساندند و فرمودند که از مقالات شما در مجله یغما بهره‌مند می‌شوند. من بعداً فهمیدم که ایشان دختر مرحوم سیّدالشعرا امیری فیروزکوهی هستند. از آن وقت باب مرابطه و مراوده میان من و ایشان برقرار شد، به ویژه پس از آنکه همکار عزیز ما دکتر مظاهر مصفّا با دختر آن مرحوم ازدواج کرد و امیربانو با کوشش خستگی‌ناپذیر مراحل تحصیلی را پیمود تا آنکه به عضویت هیأت علمی دانشگاه تهران درآمد و سالیان دراز دانشجویان از محضر علمی ایشان استفاده می‌کردند و آثار علمی گرانبهایی از جمله دیوان شانی تکلو، دیوان فیاض لاهیجی، دیوان قاضی سعید قمی، دیوان امیری فیروزکوهی، جوامع‌الحکایات و لوامع‌الرّوایات، کلیات صائب تبریزی و دیوان صائب را به جامعه علمی کشور تقدیم داشت.
از همان زمان‌ها ارتباط خانوادگی میان ما و مرحوم امیری و استاد مظاهر مصفا و بانو دکتر کریمی آغاز گردید و مکرر اندر مکرر ما مهمان این خانواده بودیم و از خوان ادب این خانواده برخوردار می‌شدیم و برخی از مهمانان دانش‌دوست خود را نیز با خود می‌بردیم تا از نزدیک با یک خانواده‌ی اصیل علمی کشورمان آشنا شوند، از جمله پروفسور ریموند کلیبانسکی رئیس انجمن بین‌المللی فلسفه‌ی قرون وسطی را که به دعوت مؤسسه‌ی مطالعات اسلامی دانشگاه مک‌گیل شعبه تهران دعوت کرده بودیم تا سخنرانی‌ای تحت عنوان: «تأثیر اندیشه‌های ایرانی در تفکر اروپایی» در دانشکده ادبیات ایراد کند. شبی با ایشان مهمانِ خوان محبت خانواده امیری فیروزکوهی شدیم. در آن مجلس استاد امیری و دکتر مظاهر مصفا اشعاری از خود را به فارسی قرائت کردند که سالیان بعد پروفسور کلیبانسکی مضامین آن اشعار را در مجالس مختلف به عنوان سوغات ایران قرائت می‌کرد.

گزارش تصویری