نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۵ مراسم پایانی بیست و سومین جشنواره کتاب دانشجویی با معرفی برگزیدگان و تجلیل از استاد گرانقدر حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی دیروز برگزار شد. حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی گفت: هماکنون جهاد دانشگاهی شبکه بسیار گستردهای از تولیدات فنی، علمی و پژوهشی و شبکه گستردهای برای کاربردی […]
مراسم پایانی بیست و سومین جشنواره کتاب دانشجویی با معرفی برگزیدگان و تجلیل از استاد گرانقدر حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی دیروز برگزار شد.
حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی گفت: هماکنون جهاد دانشگاهی شبکه بسیار گستردهای از تولیدات فنی، علمی و پژوهشی و شبکه گستردهای برای کاربردی کردن و ارائه فناوریها و پژوهشها به جامعه دارد. مفتخریم بیش از ۱۱هزار پروژه علمی و فناوری در کشور ایجاد کردهایم که کمتر از ۲۰درصد منابع آن دولتی است و بیش از ۸۰درصد منابع از تجاریسازی علم و فناوری حاصل شده است.
طیبی ادامه داد: امروز مفتخریم که بیش از هزاران جلد کتاب توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی منتشر شده است. یکی از اقدامات مهم سازمان انتشارات و معاونت فرهنگی در ترویج کتاب و کتاب خوانی، برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی است که امسال بیست و سومین دوره آن را میگذرانیم. همین جشنواره اعتماد دانشجویان را به خود جلب کرده و باعث ظهور و بروز استعدادهای جوانان شده است. از دیگر کارهای ارزنده جهاد دانشگاهی در حوزه نشر ایجاد پایگاه علمی جهاد دانشگاهی بوده است که به SIDمعروف است و هدف این پایگاه اشاعه و ترویج اطلاعات علمی، گسترش سریع خدمات، اطلاعرسانی و این که محققان و دانشمندان ما بتوانند خیلی سریع از دستاوردهای علمی مطلع شوند، است.
وی گفت: الان تعداد مقالاتی که ما در SID نهایی کردهایم یکمیلیون و ۲۷۱هزار و ۵۲۰مقاله از ۱۷۷۵نشر به زبان فارسی و انگلیسی است که بیش از ۴۰۰هزار مقاله در اختیار ماست و دانش پژوهان میتوانند به صورت رایگان از آنها استفاده کنند.
رئیس جهاددانشگاهی سپس به مشکلات حوزه تولید علم و فناوری اشاره کرد و گفت: از مشکلات ما در این حوزه سرعت تولید علم و کاربردی کردن و استفاده درست آن است که به توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بستگی دارد. ما در تولید علم با آفاتی مواجه هستیم. یعنی اگر برای تولید و مصرف علم متقاضی داشته باشیم سرعت تولید علم هم بیشتر می شود و با کاربردی کردن آن در جامعه مواجه خواهیم شد.
وی افزود: متأسفانه یکی از آفات بزرگ در کشور ما توجه به مدرکگرایی است. متأسفانه نقش مدرکدر احساس و ایجاد جایگاه اجتماعی بسیار زیاد است. نقشی مدرکدر افزایش حقوق و جایگاه اجتماعی در همه سازمانهای دولتی و شبه دولتی مشکل درست کرده است و نتیجه این شده که تولید مقاله و رساله و کتاب به صورت نیابتی در همین خیابان انقلاب انجام می شود و هر وقت از این منطقه رد میشویم متأثرمان میکند و از این بابت دچار مصیبت شده ایم. البته در شورای عالی انقلاب فرهنگی این بحث به صورت جدی مطرح شده است که قوه قضاییه و نیروی انتظامی با این موضوع برخورد جدی کنند.
طیبی گفت:در حال حاضر ما مشکل جدی در تولید علم و فناوری نداریم. ما توان تولید علم و فناوری را داریم اما باید مدیریت و زنجیره آن درست شود تا کارکرد مناسب خودش را داشته باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی با مخاطب قرار دادن مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: متأسفانه در کشور ما هم در بحث توسعه عمرانی و هم در توسعه علم و پژوهش پراکندهکاری وجود دارد در صورتی که ما باید اولویتهای توسعه صنعتی خود را مشخص کنیم. به جای اینکه در ۱۰زمینه هزینه کنیم در ۱۰۰ زمینه هزینه میکنیم و معمولا هم به نتیجه نمیرسیم؛ در صورتی که همه جای دنیا اولویتها را مشخص میکنند و ما این کار را نمیکنیم. پژوهشها باید دارای اولویت باشند و در ادامه تبدیل به ثروت شودن و حتی هزینه خود را هم دربیاورند.
وی ادامه داد: از میان ۶۲۹کتاب رسیده به این جشنواره تناسبها خوب نیست و کتابهای رسیده در حوزه فنی مهندسی کم است. این موضوع را در شورای عالی هم گزارش دادند. علاقه دانشجو به رفتن به رشته ریاضی و انتخاب رشتههای فنی مهندسی کم شده است چون آنها احساس می کنند کاری برای رشتههایی که آنها انتخاب می کنند وجود ندارد. دلیل آن هم این است که نمیخواهند از علم و فناوری داخلی استفاده کنند.
طیبی همچنین اظهار کرد: تعداد کتابها در علوم انسانی بسیار زیاد و خوب است اما آثار آنها برای حل معضلات انسانی و اجتماعی ما کم است.
در این مراسم همچنین از حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی تقدیر و کلیپی از دکتر احمد احمدی استاد فلسفه و از شاگردان علامه طباطبایی و امام خمینی(ره) و رئیس سازمان انتشارات سمت پخش شد.
سپس با حضور حمیدرضا طیبی (رئیس جهاد دانشگاهی)، مسعود پزشکیان (نایبرئیس مجلس شورای اسلامی)، سعید پورعلی (معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی) و عبدالحمید احمدی (معاون فرهنگی و آموزشی پژوهشی وزارت ورزش و جوانان) و اهدای لوح از جایگاه علمی او تجلیل شد. احمدی فقط لوح تقدیر را پذیرفت و هدیه نقدی را برای ترویج کتابخوانی به انتشارات جهاد دانشگاهی بازگرداند.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمدی در سخنانی درباره حضورش در این مراسم گفت: هیچ وقت مایل نبودم که برای تکریم به جایی بروم. چند سال پیش در مراسم چهرههای ماندگار هم شرکت نکردم. ولی دوستان برای مراسم امروز اصرار کردند و من مجبور شدم بپذیرم.
او در ادامه درباره اهمیت تأسیس جهاد دانشگاهی گفت: من به جهاد دانشگاهی از آغاز تأسیس خیلی علاقه داشتم. الان هم این گونه است. در آن زمان برخی از اعضا و وزرا و شاید غیر وزرا مایل نبودند مرکزی به نام جهاد دانشگاهی وجود داشته باشد اما من میگفتم بگذارید جمعی از دانشجویان به دانشگاه بیایند و روحیه انقلابی را در دانشگاه احیا کنند. امروز وقتی میبینم در جهاد اینقدر کتاب و مقاله منتشر شده است خوشحالم و امیدوارم در آینده با کیفیت و کمیت بیشتر این راه ادامه پیدا کند.
دکتر احمدی همچنین درباره سازمان انتشارات سمت گفت: تا به حال این سازمان نزدیک به ۳۹میلیون کتاب منتشر کرده است و امیدواریم سال آینده این رقم به ۴۰میلیون کتاب برسد.
او به اهمیت تعلیم و تعلم در اسلام و همچنین نزد علامه طباطبایی و امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: شما هم در دانشگاه سعی کنید تلاش کنید نمونهای باشید برای دیگران. سعی کنید حرکات و رفتار نشرتان برای خدا باشد. مهمترین کار ما این است که هر کاری میکنیم برای رضای خدا باشد.
رئیس سازمان انتشارات سمت همچنین گفت: کسانی که در حوزه ریاضیات، فیزیک و حتی مکانیک فعالیت میکنند نیز در حال عبادتاند. یکی از خطاهای ما این بود که همواره فکر میکردیم که عبادت فقط نماز خواندن و روزه گرفتن است؛ در حالی که آباد کردن زمین و برطرف کردن نیاز مردم نیز عبادت است و این شیوه ائمه (ع) بوده است.
مسعود پزشکیان، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی هم دراین مراسم گفت: من امروز به اینجا آمدهام که بگویم قدر کسانی را که در این عرصه کار میکنند میدانیم؛ کار آنها بزرگ است.
او افزود: شاید باید تأسف بخورم و نمیدانم از چه کسی باید گله کنم که چرا قدر نوشتن و کسانی را که مینویسند نمی دانیم و اینقدر کم به آنها توجه میکنیم یا بیتوجه هستیم. در صورتی که اگر قرار است در این مملکت به جایی برسیم باید با کتاب و کتابخوانی و عمل به آن برسیم.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر نوشتهها و تجربهها مکتوب شده و مفت در اختیار ما قرار دارند که میتوانند برای پیدا کردن و حل کردن مشکلات مملکت به ما کمک کنند، اما ما این کار را نمیکنیم.
پزشکیان افزود: گرفتاری ما از همان زمان مدرسه و دانشگاه شروع میشود. از همان دوران مدرسه در کلاس انشا به ما میگفتند بنویسید اما به ما یاد نمیدادند که نوشتن ساختار و چارچوب دارد. یک عمر نوشتیم اما راه و رسم نوشتن را یاد نگرفتیم به صورتی که بعد از اتمام دوره فوق لیسانس وقتی به ما میگویند بنویسید، بلد نیستیم. الان هم دانشگاهها و مدارس همینطور هستند و به ما نوشتن یاد نمیدهند. بنابراین کسانی که با عشق و انگیزههای شخصی دست به قلم میبرند قابل قدردانی هستند.
او در ادامه متذکر شد: چگونه نوشتن آموزش میخواهد. ما کتابهایی داریم که با این که مطالبشان جالب است اما به گونهای نوشته شدهاند که مخاطب را خسته میکنند و باعث میشوند که مخاطب انگیزهای برای خواندن آنها نداشته باشد. برعکس این هم وجود دارد و برخی کتابها با نوع چاپ و عکس و از این دست اقدامات خواننده را وادار به خواندن میکنند. این مسائل را باید از همان دانشگاه به ما یاد میدادند و ما باید به نسل جوان یاد میدادیم. اگر این اتفاق نیفتاده قطعا تقصیر کسانی است که در صف جلو قرار دارند.
پزشکیان گفت: این مدیریت جامعه است که میتواند آن جامعه را درست کند. اما وقتی مدیریتها را سیاسی میکنند و مدیران را جناحی انتخاب میکنیم نه براساس شایستگی و مهارت و توانمندی، نتیجهای جز این وضعیت نخواهیم داشت.
در بخش دیگری ازاین مراسم، حسینی از برگزیدگان جشنواره درباره مشکلات دانشجویان مترجم و مولف سخن گفت.
همچنین عادل تقوی دبیر جشنواره و رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی گزارشی از روند برگزاری جشنواره ارائه کرد و گفت: حدود ۷۰۰اثر به این جشنواره فرستاده شد که از این میان ۶۲۹ اثر حائز شرایط داوری شدند و در چهار مرحله مورد داوری قرار گرفتند. در نهایت ۱۱کتاب برگزیده و ۲۵ اثر شایسته تقدیر شدند.
سپس حمیدرضا صادق نماینده کمیته علمی جشنواره بیانیه هیأت داوران جشنواره را خواند.
در پایان مراسم با حضور حمیدرضا طیبی، مسعود پزشکیان، سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و مجید غلامی جلیسه (مدیرعامل خانه کتاب) از برگزیدگان جشنواره کتاب سال دانشجویی با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تقدیر شد.
بنابر این گزارش، اسامی برگزیدگان جشنواره به این شرح است: احمد مرتاضی (برای کتاب اعلام عمومی مجرم، مبانی و کارکردها)، مهدی سعیدی (ادبیات داستانی جنگ در ایران)، سمیه رامش زارچی (اصول روان داروشناسی برای متخصصان سلامت روان)، کیوان فردائی بنام (راهنمای عملی نیازسنجی)، علیرضا نصیرزاده و علی فتاحی ولیلایی (ورزشکاران پارالمپیکی)، ندا قطرویی (فلسفه آلمانی (۱۷۶۰ـ۱۸۶۰) میراث ایدئالیسم)، زهرا قاسمزاده (فیزیولوژی پزشکی گانونگ)، لیلا پهلوانزاده (گنجینه فرهنگ آثار معماری ایران)، مهسا اقحوانی شجری (اصول و مبانی ترسیب کربن)، زهرا محمدی (اصول شیمی بالینی و روشهای تشخیصی مولکولی تیتز)، مسعود رفیعی (فیزیولوژی پزشکی گایتون وهال) و محمد قدرتی (میکروبشناسی پزشکی جاوتز).
این مطلب بدون برچسب می باشد.