تجلیل از دکتر سیدعلی موسوی گرمارودی در پنجمین جشنواره شعر انقلاب

تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ در پنجمین جشنواره شعر انقلاب از دکتر سیدعلی موسوی گرمارودی؛ شاعر پیشکسوت انقلاب تجلیل می‌شود. در نشست رسانه‌ای جشنواره شعر انقلاب، علیرضا قزوه دبیر این جشنواره که سمت مدیریت مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری را هم به عهده دارد، با بیان اینکه جشنواره شعر انقلاب از دل حوزه […]

تاریخ ایجاد :

یکشنبه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۴

tajlil-mosavi-garmarodi-panjomin-jashnvare-sher-enghelabدر پنجمین جشنواره شعر انقلاب از دکتر سیدعلی موسوی گرمارودی؛ شاعر پیشکسوت انقلاب تجلیل می‌شود.

در نشست رسانه‌ای جشنواره شعر انقلاب، علیرضا قزوه دبیر این جشنواره که سمت مدیریت مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری را هم به عهده دارد، با بیان اینکه جشنواره شعر انقلاب از دل حوزه هنری برخاسته است و از جدی‌ترین جشنواره‌ها در زمینه شعر است، گفت: پنجمین دوره این جشنواره در دو بخش شعر و پژوهش فراخوان داد که بخش شعر به دو بخش مجموعه شعر و تک اثر تقسیم می‌شد و بخش پژوهش نیز شامل کتاب پژوهش شعر و مقاله درباره پژوهش شعر بود.

قزوه سپس به موضوعات این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: چهار موضوع «عدالت و انسانیت»، «وحدت امت اسلامی و رفعت ملی»، «معارف دین و گفتمان انقلاب اسلامی» و «بیداری اسلامی» برای جشنواره پنجم شعر انقلاب درنظر گرفته شده بود. این جشنواره مقررات داشته و آثار رسیده کُد می‌خوردند تا قابل شناسایی نباشند و سپس مورد داوری قرار می‌گرفتند.

دبیر پنجمین جشنواره شعر انقلاب درباره داوری آثار این جشنواره نیز توضیح داد: داوری در دو بخش انجام شد که نخست داوری ابتدایی آثار و سپس داوری نهایی بود. داوران این جشنواره سابقه داوری در مطرح‌ترین جشنواره‌های کشوری را داشته‌اند و پس از اعلام رأی داوران خود من نیز به عنوان دبیر جشنواره تمامی آثار انتخاب شده را خواندم و به طور کلی وقت زیادی برای داوری آثار گذاشته شده است. در داوری‌ها باتوجه به کدگذاری آثار ناشناس‌بودن شاعران برای داوران عدالت رعایت شده است.

دبیر جشنواره پنجم شعر انقلاب با خاطرنشان کردن اینکه افتتاحیه این جشنواره که با شعرخوانی همراه خواهد بود، یکشنبه ۲۵ بهمن ساعت ۱۸ در مرکز تبلیغات اسلامی زاهدان برگزار خواهد شد، گفت: در مراسم افتتاح این دوره جشنواره شعر انقلاب علاوه بر حضور شاعرانی مانند محمدرضا عبدالملکیان، علی داودی، محمدجواد شاهمرادی، دو شاعر از هند و پاکستان، به ترتیب با نام‌های «عزیزمهدی» و «سیداحمد حسینی» نیز حضور خواهند داشت.

علیرضا قزوه اظهار کرد: می‌توان سال آینده این جشنواره را به صورت بین‌‌المللی و با حضور مهمانان خارجی پرتعدادتری برگزار کرد اما در این دوره جشنواره باتوجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی، این جشنواره را با رقمی زیر ۵۰ میلیون تومان برگزار کردیم و از این روی امکان برگزاری آن به صورت بین‌المللی و با حضور مهمانان و شاعران خارجی نبود. ضمن اینکه بخش اعظم این مبلغ نیز به جوایز برگزیدگان اختصاص یافته است.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در ادامه سخنانش به ارائه آماری از آثار این دوره از جشنواره شعر انقلاب پرداخت و گفت: در این دوره از جشنواره ۷۳۵ اثر از ۲۱۱ نفر ارسال شد که از این میان ۷۸ اثر مجموعه شعر و ۴۱ مجموعه شعر کلاسیک و ۳۷ مجموعه شعر نیمایی و سپید و ۶۱۷ نیز تک اثر بودند و ۴۰ اثر نیز به بخش پژوهش شعر رسیده بود و بیشترین جایزه این دوره جشنواره که ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است به بخش پژوهش‌ شعر تعلق گرفته است. قزوه در ادامه، از تجلیل از دکتر سیدعلی گرمارودی در اختتامیه جشنواره پنجم شعر انقلاب خبر داد و گفت: از آقای گرمارودی به عنوان شاعر پیشکسوت و برجسته انقلاب اسلامی که حتی پیش از وقوع انقلاب برای آن شعر سروده بود، تجلیل می‌شود.

دبیر جشنواره امسال شعر انقلاب، از اهدای جوایز به برگزیدگان جشنواره در مراسم اختتامیه خبر داد و گفت: این مراسم دوشنبه ۲۶ بهمن ساعت ۱۸ در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود و پیش از این مراسم ساعت ۱۴ همین روز در سالن سلمان هراتی حوزه هنری کارگاه آموزشی شعر انقلاب توسط مصطفی علیپور برای علاقه‌مندان برگزار خواهد شد.

قزوه اسامی داوران این جشنواره را به این شرح اعلام کرد: داوران بخش ابتدایی شامل قادر طراوت‌پور، عباس محمدی و عبدالحمید ضیایی هستند و داوران بخش نهایی انتخاب آثار را نیز محمدکاظم کاظمی، مصطفی علیپور و مرتضی امیری اسفندقه تشکیل داده‌اند.