نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۰۶ مرداد ۱۳۹۵ مراسم نکوداشت مهندس سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی دیروز در نخستین برنامه «روایت معمارانه» با حضور جمعی از چهرههای فرهنگی در کتابخانه ملی ایران برگزار شد. سید رضا صالحی امیری معاون رئیس جمهوری و رئیس کتابخانه ملی به عنوان اولین سخنران پس از خیر مقدم به فریدون […]
مراسم نکوداشت مهندس سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی دیروز در نخستین برنامه «روایت معمارانه» با حضور جمعی از چهرههای فرهنگی در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
سید رضا صالحی امیری معاون رئیس جمهوری و رئیس کتابخانه ملی به عنوان اولین سخنران پس از خیر مقدم به فریدون رضویکیا دبیر این برنامه گفت: صحنه بسیار زیبا و معطری در اینجا دیده میشود و در این صحنه نمادین، انسانهایی بزرگ از شخصیتی بزرگ تجلیل میکنند.
صالحی امیری این فرهنگ را مبتنی بر ریشه انقلاب اسلامی دانست که آن را انقلاب فرهنگی نامید و گفت: باور داریم که این تجلیل، فقط تجلیل از مهندس بهشتی نیست بلکه برای تجلیل از فضیلت، معرفت و اخلاق است که این جمع همدل و همنوا را در اینجا گرد هم آورده است وی با اشاره به طبقه زیرین مرکز همایشهای بینالمللی کتابخانه ملی که به تعبیر وی دارای سه میلیون عدد کتاب. بیش از ۵ میلیون نشریه و ۳۸ هزار نسخه خطی و ۳۵ هزار نسخه سنگی است، گفت: با همه این میراثهای معنوی و فرهنگی، امروز جمع شدهایم که از فرهنگ و فرهیختگان فرهنگی تجلیل کنیم و چه زیباست که در این فضایی که پر از هنر و معرفت است، نمادهای بزرگی را به نمایش درآوردهایم زیرا ملت ما بزرگ است. وی افزود: این پیامی است برای نسل جدید که اگر راه سید محمد بهشتی را دنبال کنید، بهشتی خواهید شد. ریشههای درختان انقلاب اسلامی که اکنون از آنها ثمر و میوه بر میگزینیم، به خاطر آن خواستی است که حاملان تاریخ فرهنگ به ما رساندهاند.
رئیس کتابخانه ملی با اشاره به شیوع دروغ و شایعه و دورویی گفت: انسانهای صادق چون دری گرانبها در این فضای غبارآلود میدرخشند و با نور خود راه آینده را مشخص میکنند.
صالحی امیری با یادآوری آشنایی خود با سید محمد بهشتی که از دوران بعد از انقلاب آغاز شده است تصریح کرد: معرفت و شناخت من از ایشان به سفر حج ۱۳۷۸ بر میگردد که متوجه شدم بهشتی سرمایه دیگری است.
سید محمد بهشتی نماد و نمود سرمایه فرهنگی کشور است.
سپس دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بهشتی را اینگونه تعریف میکنم که او ایران را میفهمد، گفت: ماشخصیتهایی که ایران را بفهمند زیاد نداریم. این فهم از ایرانی ویژگی مهمی است که بیش از هر چیز در او دیده میشود. در زمان معاصر که روزگار جهانی شدن است و فشردگی زمان و مکان را به عنوان ویژگی برجسته آن میدانیم، باید بدانیم که اکنون سید محمد بهشتی با درک این شرایط به برجستگی مفهوم ایران و تاریخ آن باور داشته است.
مهم این است که تعریفی از ایرانی بودن داشته باشیم.
سپس دکتر مهدی حجت بنیانگذار سازمان میراث فرهنگی گفت: سید محمد بهشتی مرد فرهنگ است و در هر پستی که بوده است. چه در سینما و دانشگاه و چه در شهرداری و میراث فرهنگی و صدا و سیما، اهل فرهنگ بوده است. او معتقد است در این مکان و در طول این زمان ما زیستهایم و منشی را که برای زندگی داریم باید بشناسیم. یعنی فهم منش زیستن در این سرزمین از ابتدا تاکنون، او بر این باور است که ایران نباید مجموع خاطرات خود را همانند کسی که آلزایمر گرفته است فراموش کند. یک ملت هممانند یک بزرگ خانواده نیازمند حافظه تاریخی است.
پس از سخنان سیدمحمود دعایی دکتر علیرضا سمیعآذر، رئیس اسبق موزه هنرهای معاصر گفت: در عرصه مدیریت فرهنگ و هنر، هیچگاه برای اهل فرهنگ و هنر حسرتی برای بازگشت مسئولان حس نمیشد اما در این زمینه، سیدمحمد بهشتی یک استثنا است و اهل فرهنگ و هنر فکر میکنند که او در هر جا که بوده مدیریت در آنجا متبلور شده است. او به دکتر گفت: جای تعجب از زمانسنجی ماست که در زمان حیات وی خیلی زود از او قدردانی میکنیم. من احساس میکنم که بهشتی برای طلایع فرهنگ خدمات بیشتری انجام خواهد داد.
سپس رضا کیانیان با بیان اینکه بهشتی در زندگی خود بهعنوان یک معمار در هر پستی قرار گرفت آن را آباد کرد و ساخت، گفت: هر جا که سیدمحمد بهشتی قرار گرفت، آن پست مهم شد. سینمای ایران به او مدیون است و بر این اساس مردم نیز به او مدیون هستند. وی با تشریح جریانهای سینمایی جشنوارهای چون هالیوود، بالیوود و سینمای اروپایی که مقهور سینمای آمریکا شده است گفت: سینمای ایران توانست خلاف جریان سینمای ژاپن و اروپا که برای ادامه حیات مجبورند فیلم آمریکایی بسازند تاکنون در مواجهه با هالیوود مغلوب نشود. رضا کیانیان با رجوع به تاریخ سینمای ایران که آن را همسن و سال سینمای آمریکا دانست گفت: سینمای موج نو که از دهه ۴۰ آغاز شده است در دهه پنجاه فرشتهای بهنام بهشتی یافت که بنیاد فارابی را تأسیس و از این موج حفاظت کرد تا از قطاری که به راه افتاده است حمایت کند.
کیانیان گفت: بهشتی با اقدامات خود سینمای ایران را به جهانیان معرفی کرد.
سپس دکتر احمد مسجد جامعی گفت: نخست باید بگویم که بهشتی به تعبیر سهراب سپهری که گفت اهل کاشانم، اهل این سرزمین است. او رمز سرزمین پر از موقعیت و تهدیدها را دانست و باور داشت که قرنهای قرن فرهنگ در این فلات جاری بوده است. اهمیت این معنا بسیار پیچیده است. بهشتی به ویژه در سازمان میراث فرهنگی، بخش مادی را لمس کرده است و همچنین بخش میراث معنوی را.
وی با اشاره به ویژگی مهربانی که در ذات ایرانیان است گفت: این مهربانی فراگیر که مبنای مدنیت است و رفتار مدنی را ایجاد میکند، بسیار مهم است و آنچه به عنوان تهدید به نظر من ایجاد شده است، فاصله گرفتن از این مهربانی است. بهشتی به عنوان یک معمار بر این درک است که معماری ما همراه با طبیعت است و نمیخواهد طبیعت را تسخیر کند، بلکه در گفتوگویی متقابل میخواهیم به ظرفیتهای آن بیفزاییم. وی سخن خود را درباره مهندس بهشتی با شعر سهراب به پایان رساند و گفت: «بزرگ بود و از اهالی امروز بود و با تمام افقها باز نسبت داشت و لحن آب و زمین را چه خوب میفهمید…»
سپس دکتر سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: در پاسخ به این که گفتند چرا خیلی زود از سیدمحمد بهشتی تجلیل میکنیم، باید بگوییم که نگاه فرهنگی ۳۷ ساله بهشتی به گونهای است که آزمون خود را پس داده است. دیگر جایی برای تغییر نظر او نیست. دوستان از زوایای مختلف در تاثیرگذاری او در سطوح مختلف مدیریتی سخن گفتهاند اما من شاخصهای یک مدیر از قبیل شخصیتی ذاتی که بتواند همه نیروها را داشته باشد و شخصیتی کاریزماتیک که فضای تشویق را برای کار جمعی تأمین کند و تعهد را در او میستایم.
در پایان این مراسم با اهدای هدایا و لوح تقدیر از مهندس سید محمد بهشتی تجلیل شد.
اطلاعات
این مطلب بدون برچسب می باشد.