نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۲۵ دی ۱۳۹۱ امسال برای نخستین بار در هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر از حامیان شعر در ۵ بخش مجزا تجلیل صورت میگیرد. رضا حمیدی، دبیر هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر این حامیان را به شرح زیر برشمرد: ۱- یک انجمن حوزه شعر که عملکرد آن هم از نظر سیاستگذاری و […]
امسال برای نخستین بار در هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر از حامیان شعر در ۵ بخش مجزا تجلیل صورت میگیرد.
رضا حمیدی، دبیر هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر این حامیان را به شرح زیر برشمرد:
۱- یک انجمن حوزه شعر که عملکرد آن هم از نظر سیاستگذاری و هم از نظر رونق بخشیدن به امر شعر در کشور موفق بوده باشد
۲- یک برنامه پرمخاطب صدا و سیما در حوزه شعر در چند سال اخیر
۳- یک ناشر که هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی بیشترین اهتمام را به حوزه شعر داشته باشد
۴- یک رسانه مجازی که بیشترین توجه را به بحث شعر داشته و در عین حال پرمخاطب بوده است
۵- یک پژوهشگر حوزه ادبیات که در تصحیح متون ادبی و شعر شاعران کشور چه معاصر و چه قدما تلاش بیشتری داشته است.
حمیدی در ادامه با اشاره به تشکیل شورای علمی برای این دوره از جشنواره شعر فجر گفت: همه امور مربوط به داوری و مسائل علمی مرتبط با جشنواره شعر فجر از طریق این کمیته سامان مییابد و این موراد پس از تصویب کمیته، که متشکل از تعدادی از شاعران برجسته کشور و استادان دانشگاه در رشته زبان و ادبیات فارسی است، از سوی کمیته اجرایی به مرحله اجرا درخواهد آمد.
دبیر هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر ادامه داد: نخستین جلسه کمیته علمی این جشنواره با حضور آقایان محمود اکرامیفر، محمدرضا عبدالملکیان، فاضل نظری، محمدعلی بهمنی، بیژن ارژن، سعید بیابانکی، یوسفعلی میرشکاک و دبیر جشنواره در محل دبیرخانه جشنواره شعر فجر برگزار شد و در پایان، اعضای جلسه به اتفاق آراء محمد علی بهمنی را به عنوان رئیس شورای علمی جشنواره انتخاب کردند.
وی افزود: در این جلسه همچنین مباحث مختلفی پیرامون نحوه داوری آثار مطرح و مقرر شد در جلسه آینده اعضای هیئت داوران و ملاکهای داوری و نیز کلیه امور مربوط به مسائل علمی و داوری جشنواره، بررسی و مشخص شود.
حمیدی تاکید کرد: نکتهای که امسال در مورد داوری برای ما اهمیت دارد، این است که شاعرانی که آثار ارسال کردهاند، مطمئن باشند که حقشان تضییع نخواهد شد و تمام سعی و تلاش مسئولان برگزاری جشنواره هم همین است.
بر اساس فراخوان هفتمین جشنواره بین المللی شعر فجر کلیه شرکت کنندگان تا ۲۵ دی ماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
پیش و پسی بست صف کبریا
پس شعرا آمد و پیش انبیا
شعر، آیینه اندیشهها، آرمانها و فریادهای مردمی است که به معجزه هنر ایمان آوردهاند و درهای قلب و روح خود را به روی الهامات ربانی گشودهاند. شعر و اندیشه، بالهای مرغ معرفت برای پرواز در آسمان قرب است.
به فضل و یاری پروردگار، و به همت و همدلی شاعران معاصر، در آستانه سیوچهارمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و برای رشد و شکوفایی بیشتر شعر و شاعری در ایران اسلامی، هفتمین جشنواره بین المللی شعر فجر برگزار میشود. امید است که این جشنواره، همچون جشنوارههای پیشین، باران ذوق یاران را شاهد باشد و همچنان مهر و همدلی شاعران معرفت پیشه ایران را نصیب برد.
جشنواره بینالمللی شعر فجر، میکوشد میدانی فراخ و ضیافتگاهی امن برای همه کسانی باشد که دست در دست شعر دارند و پا در قلمرو سخن نهادهاند.
هرگونه شعر با هر قالب و سبک و گرایش و آفاق معنایی و مضامین گونهگون، جایی در این انجمن سالانه دارد؛ از ترانه و سرود تا شعر کودک و نوجوان؛ از کهنترین قالبها تا نوسرودههای نوآیین.
این دوره همانند سال گذشته، کتابهای پژوهشی و نقد در حوزه شعر (منتشر شده از فروردین ۱۳۸۹ تا پایان آذر ۱۳۹۱) را نیز پذیرا است.
همچنین بخش ویژه پیامبر مکرم اسلام(ص)، از ویژگیهای این دوره است که شاعران می توانند در قالب های شعری جشنواره آثارشان را به دبیرخانه ارسال دارند.
شرایط شرکت:
۱. ارسال آثار در حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۰ صفحه شعر (از نوسرودهها) در هر یک از بخشهای شعر.
۲. در صورت تمایل به شرکت در بیش از یک بخش، لازم است در هر یک از بخشها، حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۰ صفحه شعر از تازه سرودهها ارسال شود.
۳. تکمیل و ارسال فرم شرکت در جشنواره به ضمیمه تصویر شناسنامه یا کارت ملی.
مهلت ارسال آثار: پایان وقت اداری روز دوشنبه، ۲۵ دی ماه ۱۳۹۱
توضیحات:
این جشنواره کاملاً رقابتی است و تمام سنین، مضامین، قالبها و حوزههای شعری (سنتی، نیمایی و سپید، سرود و ترانه، طنز) و بخش ویژه کودک و نوجوان را در بر میگیرد.
در پی اهانت به ساحت مقدس پیامبرگرامی اسلام (ص) و بنا به دستور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ، امسال بخش ویژه پیامبر مکرم اسلام(ص)، به جشنواره افزوده شد و شاعران گرامی می توانند آثارشان را در قالب های مختلف شعری به دبیرخانه ارسال دارند.
بدیهی است به مدارک ناقص یا آثار ارسال شده بعد از مهلت مقرر ترتیب اثر داده نخواهد شد و در رقابت شرکت داده نمیشوند.
ارزیابی بر اساس آثار ارسالی خواهد بود و از برگزیدگان به نحو شایستهای تقدیر به عمل خواهد آمد.
آثار ارسالی شاعران به صاحبان اثر بازگردانده نمیشود.
نشانی ستاد برگزاری: آدرس: تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان فجر (جم سابق)، پلاک هفت، طبقه چهارم، دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی شعر فجر، کد پستی: ۱۵۸۹۷۴۳۱۱۱؛ تلفن:۸۸۸۶۱۳۲۴ – ۸۸۳۴۲۹۷۹-۰۲۱
علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت جشنواره www.fajrpoem.ir مراجعه کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.