نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۲ اثر حاضر پس از تلخیص داستان خسرو و شیرین اثر نظامی خواننده را در جریان تحلیلی از شخصیت های قصه، حاشیه متن و انتقاد بر برخی موارد قرار می دهد. برای داستان عشق و دلدادگی، تاریخی نمی توان معین کرد. نه مختص جغرافیایی است و نه از […]
اثر حاضر پس از تلخیص داستان خسرو و شیرین اثر نظامی خواننده را در جریان تحلیلی از شخصیت های قصه، حاشیه متن و انتقاد بر برخی موارد قرار می دهد.
برای داستان عشق و دلدادگی، تاریخی نمی توان معین کرد. نه مختص جغرافیایی است و نه از آن ملیت ویژه ای و نه ربطی به متمدن و غیر متمدن یا فقیر و غنی دارد. چنانکه در طول تاریخ در همۀ مکان ها و زمان ها و در بین همۀ اقوام و طوایف اتفاق افتاده است. داستان زال و رودابه و بیژن و منیژه که آغازگر نطفه بستن داستان عاشقانۀ ضبط شده در ادب فارسی است، نشان می دهد که ماجرای عاشقانه از چه تاریخی طولانی و قدیمی برخوردار است، زیرا اتفاق در دوران اساطیری می افتد و ما هرگز تاریخ معینی بر آن نمی توانیم تعیین کنیم.
داستان خسرو و شیرین، قصۀ عشق و دلدادگی است و یکی از معروف ترین آثار نظامی. موضوعی دلپذیر که در طول تاریخ در همۀ مکان ها و زمان ها بارها رخ داده است.
انسان در طول تاریخ دو وجه از حیات را همیشه پیش رو داشته است. حیات نخستین جنبه ای عمومی و اجتماعی دارد که در کشاکش زندگی مادی از قبیل تعیین مکان زیست و حراست از محدودۀ آن در جهت تأمین معاش کوشیده است. کوشش در پیدا کردن آب و خاک مناسب و آغاز به پرورش دام و گیاه و نگهبانی از منابع به دست آمده همگی در راه تأمین خورد و خوراک و حفظ وجود بوده است.
کتاب در پنج فصل زیر نگاشته شده است:
مقلدان خسرو و شیرین
خلاصه ای از داستان خسرو و شیرین
بررسی شخصیت های داستان خسرو و شیرین
حاشیه پردازیهای نظامی
انتقاد بر داستان خسرو شیرین
در پایان این کتاب نیز افزودهها، فهرست اعلام و فهرست منابع مورد استفاده آمده است.
یادگار گنبد دوار (تلخیص و تحلیلی از خسرو شیرین نظامی) به کوشش دکتر منصور ثروت در ۱۹۰ صفحه نگاشته شده است.
این کتاب از سوی انتشارات علمی منتشر شده است
این مطلب بدون برچسب می باشد.