درگذشت امیرحسین فردی، نویسنده انقلاب

تاریخ ایجاد : شنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ مراسم تشییع پیکر امیرحسین فردی، نویسنده انقلاب و مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری صبح روز شنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ در میان تأثر شدید اعضای شورای نویسندگان و نمازگزاران مسجدجواد الائمه (ع) از منزل وی به سمت مسجد جوادالائمه (ع) برگزار شد. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی […]

تاریخ ایجاد :

شنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۲

amirhoseinfardiمراسم تشییع پیکر امیرحسین فردی، نویسنده انقلاب و مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری صبح روز شنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ در میان تأثر شدید اعضای شورای نویسندگان و نمازگزاران مسجدجواد الائمه (ع) از منزل وی به سمت مسجد جوادالائمه (ع) برگزار شد.

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت استاد امیرحسین فردی، نویسنده انقلاب و مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری را به جامعه علمی کشور تسلیت عرض می نماید.

محمد حمزه‌زاده ، محمد ناصری، مصطفی آجرلو، ابراهیم زاهدی مطلق، محمد علی قربانی، ناصر نادری، محمد شجاعی و .. از جمله حاضران در این مراسم بودند.

پیکر امیرحسین فردی که در پرچم ایران پیچیده شده بود از مقابل حوزه هنری به سمت بهشت زهرا تشییع شد.

مراسم ختم ایشان دوشنبه نهم اردیبهشت‎ماه ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷ در مسجد جواد الائمه به نشانی خیابان قزوین، خیابان شهید جواد سبحانی، خیابان شهید برادران فلاح (۱۳ متری حاجیان) برگزار می‏‌شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به شرح ذیل درگذشت نویسنده متعهد و مجاهد «امیرحسین فردی» را تسلیت گفتند:

بسم الله الرحمن الرحیم

درگذشت تأسف‌بار هنرمند و نویسنده متعهّد و مجاهد آقای امیرحسین فردی رحمه‌الله را به همه اصحاب ادبیات و هنر انقلاب و به خانواده و بازماندگان و یاران همراه ایشان تسلیت عرض می‌کنم.

این هنرمند مؤمن و سختکوش از پیشکسوتان در عرصه فعالیتهای ادبی دوران انقلاب و از بنیان‌گذاران هسته‌های جوانان هنرمند انقلابی و در شمار برجستگانی بود که نهال پر طراوت هنر انقلاب را در برابر دشمنان عنود و همراهان سست عنصر، با انگیزه و ایمان راسخ خویش پاسداری کردند و به شکوفایی و باروری امروز رساندند. رحمت خدا بر او و بر تلاش صادقانه‌اش.

دکتر حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت امیرحسین فردی را طی پیامی به شرح ذیل تسلیت گفت:

مردی از تبار علم و تعهد و هنر، رخت به عالم برتر کشید و با بالی شکسته و سینه‌ای خسته به عالم محاسبات پر کشید؛ که در این عالم آنچه از عملش دیدیم، خدمت بود خدمت!

فردی ! فردی فرد بود. کمتر دیدیم که کسی بر یک مسئولیت، تمام عمر خدمتی خود را سپر ی سازد و به یک میز به طول عمر نظام بسازد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مساعدت‌های او بی نیاز نبود و او هم از خدمتگزاری دریغ نمی‌نمود. دریغ که در این تفریغ، ظرف خالی حضورش در ادبیات داستانی این سرزمین پر نخواهد شد و این تفریق به جدائی از چهره‌ای خدوم و محرومیت از چشمه‌ای جوشان انجامید.

اگر ادبیات قلمداری را از دست داد این مجموعه علمداری را! امیر حسین فردی‌، بی ادعای تاثیرگذاری بود که گداری شد برای عبور از سیلاب هجمه ادبیات بی‌هویت!

خدایش رحمت کند و بر کثرت امثال او بیفزاید!

محمدجعفر محمدزاده، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به مناسبت درگذشت امیرحسین فردی پیام تسلیتی را ایراد کردند.

در بخشی از متن پیام آمده است:

امیر حسین فردی روزنامه‌نگاری متعهد وانقلابی بود که آداب روزنامه‌نگاری کودک و نوجوان را به شیوه عاشقی متبلور در صبر و استقامت با حرکتی اصولی و اخلاق مدار در مدت ۲۸ سال مدیر مسئولی و سردبیری کیهان بچه‌ها پایه‌گذاری کرد.

گفتنی است وی در اردیبهشت ۹۱ در نخستین جشن پیشنگاران مطبوعات ایران که توسط معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی برگزار شد، در بین اهالی رسانه به خاطر یک عمر تلاش مجدانه در عرصه روزنامه نگاری انقلاب به ویژه در حوزه کودک و نوجوان مورد تجلیل قرار گرفت.

محسن مومنی شریف؛ رئیس حوزه هنری در پیامی درگذشت امیرحسین فردی؛ رئیس مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری را به شرح ذیل تسلیت گفت:

بسم لله الرحمن الرحیم

«فأما الذین آمنوا و عملوالصالحات فیوفیهم أجورهم و یزیدهم من فضله»سرانجام جان شیفته و بی قرار و تن خستگی‌ناپذیر معلم مهربان ادبیات انقلاب اسلامی آرام گرفت و به دوستان شهیدش پیوست.

استاد امیرحسین فردی از مؤمنان و باورمندان صادق انقلاب اسلامی و آرمان‌هایش بود و همه عمر شریف و با برکت خود را در این راه نورانی و پر افتخار گذاشت و در تبیین و ترویج پیام آسمانی نهضت امام خمینی کبیر از هیچ کوششی دریغ نکرد. او بی شک از معماران ادبیات داستانی انقلاب و به ویژه ادبیات کودکان و نوجوانان ایران است. نخستین رمان انقلاب اسلامی را در افشای ظلم‌ها و جنایت‌های رژیم ستم شاهی او نوشت و آخرین رمان او نیز، باز در موضوع انقلاب بود.

نقش ممتاز استاد امیرحسین فردی در تأسیس و ایجاد ده‌ها جریان ماندگار و مؤثر ادبی مانند حلقه بچه های مسجد، جایزه کتاب سال شهید غنی پور و جشنواره های شعر و داستان انقلاب اسلامی، که از فصلهای درخشان کارنامه ادبیات انقلاب اسلامی است، فراموش‌نشدنی است. از جلسات و کارگاه‌های او نویسندگان و هنرمندان نام‌آشنایی معرفی شدند که تنی چند از آنان در جبهه‌های نبرد جاودانه گشتند و شمار دیگر از نام آوران عرصه ادب و فعالان حوزه مطبوعات و رسانه هستند.

امروز فقدان این نویسنده توانا و حقیقتا مردمی، مدیر دلسوز و دغدغه مند حوزه فرهنگ و ادب و انسان نجیب و آراسته به آداب و سجایای نیکو، برای عموم ارادتمندان وی تلخ و ناگوار و به ویژه برای همکاران و واقفان به جایگاه بی بدیلش در حوزه و ادب و هنر، مصیبتی بزرگ و غمی جانکاه است. او مؤمنی مجاهد، شخصیتی مخلص و فداکار بود که به دور از هر ادعا و تظاهر عرصه ادب و هنر را میدان جهاد می دانست و پیوسته و خستگی ناپذیر در راه آرمان های بلند انقلاب جانفشانی می‌کرد.

او به‌حق از نمونه‌های برجسته انسان‌هایی بود که انقلاب اسلامی و فرهنگ اهل بیت علیه‌السلام به جامعه بشری معرفی کردند. امید واثق داریم به پاس همه آن تلاش‌های مخلصانه از درگاه خداوند رحمان و رحیم پاداش مضاعف یابد و با شاگردان و دوستان شهیدش محشور شود، ان شاالله.

محمد حسنی، مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان با صدور پیامی، درگذشت امیرحسین فردی را به جامعه ادبی، فرهنگی و هنری کشور به شرح زیر تسلیت گفت:

کل نفس ذائقه الموت

بدون تردید «امیرحسین فردی» از برجستگان ادبیات انقلاب و از ممتازان مدیریت ارزش‌مدار اسلامی است که نام او با به جای گذاردن آثاری قابل طرح در این دو حوزه، جاوید و به‌نام خواهد ماند.

بیان احوالات زندگی مردم و انعکاس روشن از انقلاب اسلامی، روح جاری در آثار این داستان‌نویس مردمی است؛ موهبتی که «فردی» به نحو مقبولی آن را لمس کرد و نتیجه‌ی ملموسش را به دست همان مردم رساند. شخصیت معتدل امیر ادبیات داستانی انقلاب در نسبت تعلق غیورانه‌اش به ارزش‌های اسلامی ایرانی، وی را در کسوت راهنمایی آرامش‌بخش و پدری دلسوز در عرصه فرهنگ قرار داده بود.

امیرحسین فردی به انقلاب اسلامی عشق می‌ورزید؛ هم بدان سبب که خود را جزئی از آن می‌دید، هم از این حیث که خود را وقف آن کرده بود.

آثار ادبی وی در کنار فعالیت‌هایی تکرارنشدنی همچون کتاب سال شهید غنی‌پور و جشنواره داستان انقلاب، بخشی از باقیات صالحات عمر بابرکت اوست. «فردی» در عرصه مدیریت فرهنگی نیز الگویی در شأن انقلاب بر جای گذاشته که مطمئناً فقدان وی در بنیاد ادبیات داستانی را به چشم می‌آورد.

سخن و عمل نیکو، نام و یاد نیکوی این بزرگوار را از ماندگارترین‌ها قرار داده است. بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان ضایعه درگذشت این نویسنده بزرگ، انقلابی و متعهد را به جامعه ادبی فرهنگی کشور تسلیت می‌گوید و با طلب مغفرت بی‌کران برای آن بزرگوار از خداوند متعال، صبر جزیل برای بازماندگان وی مسئلت دارد.

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی، درگذشت داستان‌نویس پیشکسوت، «امیرحسین فردی» را به جامعه ادبی، فرهنگی و هنری کشور به شرح زیر تسلیت گفت:

انا لله و انا الیه راجعون

امیرحسین فردی، داستان‌نویس علمدار ارزش‌های انقلاب، بی‌تردید در عرصه فرهنگ و ادب ایران، نام خود را در قامت ممتاز نویسنده‌ای متعهد و مدیری توانمند ماندگار کرده است. تدابیر و همراهی‌های دلسوزانه وی در بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان و شورای ارزشیابی هنرمندان، الگوی بی‌بدیل تلاش خالصانه در حوزه مدیریت فرهنگی کشور بوده است.

فقدان این نویسنده ارجمند را که به‌جاست او را معمار ذهن و زبان ادبیات متعهد بخوانیم، به جامعه فرهنگ و ادب کشور تسلیت عرض کرده و از پروردگار علو درجات غفران الهی برای وی و صبر جمیل برای بازماندگانش مسئلت داریم.