نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : جمعه, ۱۳ بهمن ۱۳۹۱ دکتر حسنابراهیم حبیبی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۱ در سن ۷۵ سالگی در تهران درگذشت. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت دکتر حسن حبیبی را تسلیت عرض می نماید. برگی از زندگی حسن حبیبی دکتر حسن حبیبی متولد سال ۱۳۱۵ در تهران بود. وی […]
دکتر حسنابراهیم حبیبی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۱ در سن ۷۵ سالگی در تهران درگذشت.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت دکتر حسن حبیبی را تسلیت عرض می نماید.
برگی از زندگی حسن حبیبی
دکتر حسن حبیبی متولد سال ۱۳۱۵ در تهران بود. وی سالها از بیماری رنج میبرد.
حبیبی رییس بنیاد ایران شناسی بود. وی همچنین وزیر ارشاد دولت بازرگان، وزیر علوم و آموزش عالی و پس از آن وزیر دادگستری دولت میرحسین موسوی و معاون اول اکبر هاشمی رفسنجانی و دولت اولِ سیدمحمد خاتمی در ایران بود.
وی هم چنین از جمله حقوقدانانی بود که پس از انقلاب ایران، پیشنویس متن قانون اساسی را با استفاده از قوانین اساسی سایر کشورها تهیه کرد. دکتر حبیبی سال ها عضو شورای نگهبان قانون اساسی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
پیکر مرحوم دکتر حبیبی ساعت ۹ صبح جمعه۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۱ از محل بنیاد ایران شناسی در تهران تشییع و در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) به خاک سپرده خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی طی پیامی درگذشت دکتر حسن حبیبی را به شرح ذیل تسلیت گفتند:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
با دریغ و تأسف خبر درگذشت یار دیرین انقلاب و دانشمند متعهد مرحوم مغفور آقای دکتر حسن حبیبی رحمه اللهعلیه را دریافت کردم.
ایشان مؤمنی صادق و پارسا و خدوم بود. تاریخچهی خدمات وی به نظام جمهوری اسلامی از پیش از انقلاب و بههنگام تدوین پیشنویس قانون اساسی آغاز شده و در طول سالهای متمادی در عضویت شورای انقلاب و سپس بر عهده گرفتن مسئولیتهای بزرگ دیگر ادامه یافته است. بیماری جانکاه و طولانی وی، صبر و تسلیم و توکل او را نیز بر فهرست مزایای شخصیتی وی افزود و امید است رحمت و مغفرت و رضوان الهی شامل حال ایشان گردد. لازم میدانم به همسر گرامی و باوفای ایشان و دیگر بازماندگان و نیز به همکاران و علاقمندان به آن فقید سعید تسلیت خویش را تقدیم نمایم.
سیدعلی خامنهای
دکتر محمود احمدینژاد، رئیس جمهور هم طی پیامی درگذشت ادیب و دانشمند توانا دکتر حسن حبیبی را به شرح ذیل تسلیت گفت:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت برادر گرامی و بزرگوار، ادیب و دانشمند توانا و از چهرههای ماندگار کشور جناب آقای دکتر حسن حبیبی موجب تأثر و تألم فراوان گردید.
ایشان اندیشمندی مومن و متواضع بودند که با اخلاقی نیکو و پسندیده پیوسته در عالیترین مناصب علمی، سیاسی و فرهنگی از هیچ تلاشی برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران فروگذار ننموده و منشأ خدمات ارزنده و ماندگاری گردیدند. اینک در طلیعه ایامالله دهه فجر ندای ملکوتی «ارجعی اِلی ربَّک» را لبیک گفته و به سوی معبود خویش شتافتند و انشاءالله در جمع شهداء و امام شهداء آرام خواهند گرفت.
اینجانب درگذشت آن فقید سعید را به محضر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، جامعه دانشمندان و مسئولان کشور و خصوصا خانواده محترم ایشان و ملت شریف ایران اسلامی تسلیت عرض نموده، برای آن مرحوم مراتب عالی رضا و رضوان الهی و برای سایر بازماندگان معزز صبر و اجر مسئلت مینمایم.
محمود احمدینژاد
رییس جمهوری اسلامی ایران
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نیز به مناسبت درگذشت دکتر حسن حبیبی پیام تسلیتی به شرح ذیل گفتند:
بسمالله الرحمن الرحیم
درگذشت آقای دکتر حسن حبیبی که از چهرههای درخشان، کوشا و پرتلاش انقلاب و نظام جمهوری اسلامی میباشند، موجب تاسف و تاثر فراوان گردید.
ایشان از شخصیتهایی بودند که از سالهای آغازین نهضت و انقلاب و همچنین پس از پیروزی آن در جایگاههای مهم و تاثیرگذار به ایفای نقش پرداختند که خدمات آن مرحوم به عنوان عضویت در کمیته تدوین پیشنویس و نیز شورای بازنگری قانون اساسی، نمایندگی مجلس شورای اسلامی، مسوولیت وزارت دادگستری، عضویت در شورای نگهبان، معاونت اولی رییسجمهور، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ریاست هیات امنای فرهنگستانهای جمهوری اسلامی، ریاست بنیاد ایرانشناسی و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام در تاریخ پرشکوه انقلاب همواره به یادگار خواهد ماند.
اینجانب از سوی خود و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضایعه درگذشت دکتر حسن حبیبی را به ملت شریف ایران و خانواده آن مرحوم تسلیت گفته، برای روح بلند ایشان رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی از درگاه خداوند متعال مسالت میکنم.
علی لاریجانی
رییس مجلس شورای اسلامی
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری در مراسم تشییع پیکر دکتر حبیبی در خصوص شخصیت ایشان گفت: دکتر حبیبی شخصیتی پرمعنویت و ارتباط معنوی مهمی با پروردگار داشت و وی عامل به فرائض و کاملا مقید بود. به شدت از اینکه از بیت المال استفاده یا حتی شبهه ای باشد پرهیز داشت. ایشان در زمان مسئولیتشان به حداقل اکتفا می کرد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری با تاکید بر ولایی بودن دکتر حبیبی گفت: وی نسبت به انقلاب مخصوصا ولایت چه در زمان امام و چه در زمان رهبری فردی فداکار ، پایدار و استوار بود و همیشه خط مستقیم را دنبال می کرد. وی با ذکر خاطره ای از مرحوم حبیبی در ماههای آخر عمرشان یادآور شد: چند ماه پیش ایشان ملاقاتی با رهبری داشتند و گفتند این آخرین دیدار من است و همین نیز شد.
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه کشورمان هم با صدور پیامی درگذشت دکتر حسن حبیبی را به شرح ذیل تسلیت گفت.
خبر ضایعه درگذشت و فقدان اندیشمند بزرگوار جناب آقای دکتر حسن حبیبی که خدمات ماندگار و ارزندهای را در راه اعتلای اهداف انقلاب اسلامی و همچنین فرهنگ و ادب ایرانی و اسلامی از خود بر جای نهاد، باعث تالم و تاثر عمیق اینجانب گردید.
ضمن عرض تسلیت فقدان آن شادروان به محضر مقام معظم رهبری و جامعه فرهنگی و دانشگاهی کشور و بالاخص خانواده مکرم و بازماندگان آن مرحوم، از خداوند متعال برای آن درگذشته غفران الهی و علو درجات و برای بازماندگان صبر و شکیبایی آرزومندم.
محمد رضا باهنر، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین هم در پی درگذشت حسن حبیبی پیام تسلیتی به شرح ذیل صادر کرد:
همه از اوییم و به سوی او باز خواهیم گشت
درگذشت دکتر حسن حبیبی در آغازین روز دهه مبارک فجر ما را متالم و متاثر ساخت ایشان سالهای طولانی از عمر خود را در خدمت علم و فرهنگ، انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی سپری ساخت.
با فقدان ایشان، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از بهترین اعضا و بنیاد ایرانشناسی یکی از بهترین روسا و نظام مقدس جمهوری اسلامی یکی از بهترین خدمتگزاران خود را از دست داد.
این مصیبت را به محضر ملت شریف ایران، مقام معظم رهبری و خانواده محترم ایشان تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای ایشان مغفرت و رحمت و برای بازماندگانش صبر و بردباری میطلبم./
مرتضی طلایی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر نیز در پیامی دیگر در گذشت دکتر حسن حبیبی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را تسلیت گفت.
“بسمالله الرحمن الرحیم“
درگذشت جناب آقای دکتر حسن حبیبی که از شخصیت های موثر و نام های درخشنده تاریخ انقلاب اسلامی ایران بودند را به جامعه فرهنگی کشور ، عموم مردم قدرشناس ایران اسلامی و خانواده داغدار ایشان تسلیت می گویم.
دکتر حبیبی شخصیتی فرهنگی ، دانشمندی فرهیخته و سیاست مداری وارسته بود که خدمات و اثرات ارزشمند وی هیچگاه از صفحات زرین تاریخ جمهوری اسلامی ایران پاک نخواهد شد.
اینجانب از سوی خود و اعضای کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی شورای اسلامی شهر ضمن تسلیت فقدان آن مرحوم ، برای روح سرافراز ایشان رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل آرزومندم.
مرتضی طلایی
رئیس کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران
این مطلب بدون برچسب می باشد.