نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ منوچهر وصال، از بنیانگذاران انجمن ریاضی ایران، چهره ماندگار رشته ریاضی و پدر آنالیز ریاضی ایران در ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۱ در تهران درگذشت. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت این استاد برجسته رشته ریاضی را به جامعه علمی کشور به ویژه ریاضیدانان این مرز و بوم تسلیت […]
منوچهر وصال، از بنیانگذاران انجمن ریاضی ایران، چهره ماندگار رشته ریاضی و پدر آنالیز ریاضی ایران در ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۱ در تهران درگذشت.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت این استاد برجسته رشته ریاضی را
به جامعه علمی کشور به ویژه ریاضیدانان این مرز و بوم تسلیت عرض می نماید.
تشییع پیکر آن مرحوم ساعت ۹:۳۰ صبح روز چهارشنبه از مقابل دانشگاه برگزار می شود.
برگی از زندگی منوچهر وصال
منوچهر وصال در بهمن ماه ۱۲۹۱ در تهران متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در شیراز و دوران متوسطه را در دارالمعلمین و دبیرتانهای «شرف» و «رازی» در تهران به پایان رساند. سپس به دانشسرای عالی رفت و مدت یک سال در رشته فیزیک به تحصیل پرداخت . بعد جهت ادامه تحصیل به اروپا اعزام شد و به فرانسه رفت. در پاریس پس از یک سال شرکت در کلاس کنکور از تحصیل مهندسی منصرف و وارد دوره لیسانس ریاضی شد. وصال پس از آن، رهسپار سوئیس شد و در ژنو در مقطع دکترا در رشته ریاضی به تحصیل پرداخت و با راهنمایی استاد «درام» موفق به اخذ دانشنامه دکترا شد. دکتر وصال در سال ۱۳۲۰ به ایران بازگشت و در دانشکده علوم دانشگاه تهران در رشته ریاضی استخدام شد .همچنین به مدت یک سال در در دانشسرای مقدماتی ریاضی تدریس کرد و در سال بعد، به دانشجویان فیزیک،ریاضی را آموزش داد . دکتر وصال پس از آن به تدریس آنالیز حقیقی ریاضی پرداخت و تا زمان بازنشستگی تدریس آن را بههمراه ریاضیات عمومی ادامه داد. در سال ۱۳۱۴ به دعوت دانشگاه شیراز جهت تدریس به آن دانشگاه رفت و پس از دوسال خدمت به ریاست دانشکده مهندسی منصوب شد و بعد سمت معاونت آموزشی دانشگاه شیراز را عهده دار گردید. دکتر وصال تا زمان بازنشستگی در سال ۱۳۵۶ تدریس در دانشگاه شیراز را ادامه داد و بعد از آن هم تا انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها به آموزش اشتغال داشت. در اسفند ماه ۱۳۶۰ در مرکز نشر دانشگاهی بهعنوان سرپرست گروه ریاضی، مسئولیت خطیر ویرایش و نظارت بر انتشار کتب و نشریات ریاضی و آمار مرکز مشغول به کار شد. او از پایه گذران انجمن ریاضی ایران بود . از این رو به پاس بیش از ۳۰ سال تدریس مستمر آنالیز ریاضی و تجلیل از خدمات ارزشمند وی ، انجمن ریاضی ایران جایزهای را به نام ایشان تعیین کرده که همه سال در کنفرانس ریاضی ایران به مؤلف بهترین مقاله در زمینه آنالیز ریاضی اهدا میشود.
آخرین ویرایش: ۹۱/۵/۲۵
این مطلب بدون برچسب می باشد.