سالشمار آثار دکتر سید امیرحسن عابدی (آثار فارسی و فارسی شده)

تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۱۵ آبان ۱۳۹۲ پرفسور سید امیر حسن عابدی، استاد ممتاز زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دهلی، می‌باشد. پروفسور عابدی در اول ژوئیه ۱۹۲۱ میلادی در شهر غازی‌پور ایالت اتراپرادش در هند متولد شد. وی پس از پایان تحصیلات مقدماتی, در سال ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ ه‍ . ش.) به ایران آمد و […]

تاریخ ایجاد :

چهارشنبه, ۱۵ آبان ۱۳۹۲

seeid-hasan-abedi

پرفسور سید امیر حسن عابدی، استاد ممتاز زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دهلی، می‌باشد.

پروفسور عابدی در اول ژوئیه ۱۹۲۱ میلادی در شهر غازی‌پور ایالت اتراپرادش در هند متولد شد. وی پس از پایان تحصیلات مقدماتی, در سال ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ ه‍ . ش.) به ایران آمد و پس از گذراندن دوره تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی به دریافت دانشنامه دکتری از دانشگاه تهران نایل آمد.

در ۱۹۴۵ میلادی (۱۳۲۴ ه‍ . ش.) در دانشکده سن استفن دانشگاه دهلی در رشته زبان فارسی و اردو مشغول به تدریس گردید. در ۱۹۵۸ میلادی (۱۳۳۷ ه‍ . ش.) مجله آهنگ به زبان فارسی در دهلی منتشر شد و نظارت بر این مجله به ایشان واگذار شد. در همین سال پروفسور عابدی فعالیت ادبی خود را توسعه داد و به دعوت دانشگاه کابل به افغانستان رفت و ضمن بازدید از کتابخانه‌های افغانستان،مطالبی درباره تاریخ ادبیات فارسی در هند از نسخ خطی جمع‌آوری کرد. در ۱۹۶۹ میلادی (۱۳۴۸ ه‍ . ش.) کرسی استادی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه دهلی دایر گردید و در پی آن برای سمت مزبور و ریاست گروه فارسی و عربی دانشگاه دهلی برگزیده شد. در ماه ژوئن ۱۹۶۹ میلادی (۱۳۴۸ ه‍ . ش.) پرفسور عابدی به دعوت وزارت فرهنگ و هنر ایران برای بازدید از ایران به تهران آمد و در این سفر بنیاد فرهنگ ایران چند جلد کتاب را که ایشان نگاشته بودند،برای انتشار پذیرفت. در ماه اکتبر ۱۹۷۱ میلادی (۱۳۵۰ ه‍ . ش.) پرفسور عابدی مجدداً به ایران دعوت شد و در کنگره جهانی ایران‌شناسی که در شیراز برپا شده بود شرکت کرد.

در ۱۹۷۴ میلادی، در سفر به ترکیه مطالبی درباره تاریخ ادبیات فارسی در هند،از نسخه‌های خطی موجود در کتابخانه و موزه ‌های مختلف آن کشور جمع‌آوری کرد.

پرفسور عابدی خدمات بسیار ارزشمندی را به زبان و ادبیات فارسی انجام داده, علاوه بر آن کتب متعددی را منتشر ساخته است. تعداد سخنرانی ها و مقالات وی بیش از ۲۵۰ عنوان است و بیشتر آنها در مجلات و نشریات معتبر و یادبودنامه‌ها و یادواره‌ها در هند و کشورهای دیگر انتشار یافته‌اند.

سال‌شمار آثار وی را که در نامه بهارستان شماره ۱۸ منتشر شده است در فایل زیر بخوانید.

pdf