نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
آیین اختتامیه نمایشگاه نگارگری آسماننگارهها با حضور حسن بلخاری، محمدعلی رجبی، محسن مؤمنی شریف و علاقهمندان هنر در گالری خانه حوزه هنری، روز یکشنبه ۴ اسفندماه ۱۳۹۸ برگزار شد. شکوهمندترین نوع هنر اسلامی – ایرانی در این مراسم دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و پژوهشگر هنر اظهار کرد: باید از دوستانی […]
آیین اختتامیه نمایشگاه نگارگری آسماننگارهها با حضور حسن بلخاری، محمدعلی رجبی، محسن مؤمنی شریف و علاقهمندان هنر در گالری خانه حوزه هنری، روز یکشنبه ۴ اسفندماه ۱۳۹۸ برگزار شد. شکوهمندترین نوع هنر اسلامی – ایرانی در این مراسم دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و پژوهشگر هنر اظهار کرد: باید از دوستانی که چنین برنامهای را برگزاری کردند، کمال تشکر را داشته باشم، چون نگارگری یکی از زیباترین اقسام هنر ایرانی اسلامی است که اگر به آن توجه نشود، به فراموشی سپرده خواهد شد. نگارگری در فرم و مضمون با نقاشی متفاوت است. در نگارگری مضامینی چون عرفان، تغزل، حماسه و مذهب را میبینیم. البته حماسه و عاشقانههای ما در نگارگری جدا از دیانت ما نیست. به همین جهت میگویم در هنر اسلامی فرمالیسم محض وجود ندارد. وی ادامه داد: در تاریخ فرهنگ و هنر اسلامی باید در ابتدا روی این نکته بحث کرد که نسبت کلمه و تصویر چیست؟ زیرا تا زمانی که این نسبت مشخص نباشد، نتیجه مطلوب پیرامون نگارگری اسلامی مشخص نخواهد شد. جهان معنا این روزها تحت تأثیر مدرنیته است و دیگر حوصلهای برای سنت ندارد، اما اگر این موقعیت تغییر کند، شاید در آن زمان بتوان معانی دقیق مطرح در بطن و متن نگارگریها را تفسیر کرد. بلخاری اضافه کرد: سوال رایج در نگارگری این است که آیا این هنر هستی دیگری را مد نظر دارد؟ جواب به این سؤال احتیاج به بحث فلسفی دارد، ولی من با یک جمله به نوعی آن را پاسخ میدهم. از دیدگاه اسلامی، واقعیت امتداد حقیقت است نه نقطه مقابل آن و این ویژگی در نگارگری مشاهده میشود. بلخاری با تأکید بر اینکه هنر پاک از قلم پاک بیرون میآید، گفت: هیچ هنر پاکی رقم نخواهد خورد، مگر آنکه قلمی که آن را خلق میکند، پاک باشد، هر چند ممکن است برخی آثار خارج این قاعده خلق شوند، اما آنها تأثیرگذاری ماندگار نخواهند داشت.
رونمایی از ماکت آسماننگارهها در ادامه مراسم، از ماکت کتاب «آسماننگارهها» از سوی محمدعلی رجبی دوانی، حسن بلخاری و محسن مؤمنی شریف رونمایی به عمل آمد. در انتهای این مراسم، از اساتید و هنرمندانی که در این نمایشگاه حضور داشته و به نوعی همکاری کردهاند، با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد. این نمایشگاه با مشارکت دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان، فرهنگستان هنر، پژوهشگاه فرهنگ هنر ارتباطات، مکتب نگارگری کمالالدین بهزاد اداره موزههای شاهد، پژوهشکده هنرهای سنتی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، انجمن هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، انجمن نگارگری ایران، موزه ملی قرآن کریم، موزه هنرهای معاصر، معاونت فرهنگی هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) و مدرسه اسلامی هنر در برگزاری این نمایشگاه مشارکت داشتند. یادآور میشود، آثار به نمایش درآمده از تاریخ ۱۵ بهمنماه تا ۴ اسفندماه در نگارخانه ابوالفضل عالی و خانه حوزه هنری به نمایش عمومی درآمد.