نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دوشنبه, ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ اولین روز همایش ملی حکمت اشراقی در پرتو آراء و آثار شیخ شهابالدین سهروردی از صبح امروز دوشنبه ۷ مرداد در سهرورد، با حضور حسن بخاری قهی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، حجتاله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و جمعی از استادان حکمت و فلسفه اسلامی برگزار شد. حسن […]
اولین روز همایش ملی حکمت اشراقی در پرتو آراء و آثار شیخ شهابالدین سهروردی از صبح امروز دوشنبه ۷ مرداد در سهرورد، با حضور حسن بخاری قهی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، حجتاله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و جمعی از استادان حکمت و فلسفه اسلامی برگزار شد.
حسن بلخاری طی سخنانی در این مراسم گفت: به روح پرفتوح سهروردی درود میفرستم انشاءالله خداوند روح آن جناب را باروح اولیای خود محشور نماید. او افزود: خدا را سپاس میگویم که در یکی از نابترین نقاط ایران یعنی سهرورد که جایگاه مهمی در تمدن ایرانی و اسلامی دارد حضور دارم و تشکر میکنم از همه استادان داخلی و خارجی که در این مجلس حضور دارند. بلخاری ادامه داد: سهرورد فقط محل حضور سهروردی نیست و بزرگان زیادی در اینجا زیست میکردهاند اما نقشی که سهروردی در تمدّن اسلامی دارد و قرآن را با عرفان و برهان جمع میکند، همواره پررنگتر است. او ادامه داد: اما این نقطه درخشان ایران، سهروردیهای بزرگ فراوانی داشته که از جمله آنها اما ابوالنجیب سهروردی، ابوفحص عمر سهروردی و احمد سهروردیاند که همه این بزرگان از جمله شخصیتهای مهم و قابل توجه این خِطه نورانیاند. بلخاری اضافه کرد: خوشحالم به عنوان خدمتگزار مفاخر ایران در جایی سخن میگویم که محل تولد و رشد بزرگان تمدن و حکمت ایرانی واسلامی است. رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ادامه داد: درحقیقت فلسفه ما با فارابی و ابنسینا شروع میشود اما سخت است تفکیک اندیشه این بزرگان با حکمای یونانی، لذا در طول تاریخ ما درحال حرکت به سمت نوعی از یونانیزدگی بودیم تا اینکه شیخ اشراق ظهور میکند و بزرگانی چون سید حسین نصر، هانری کربن و استادانی چون جناب نجفقلی حبیبی نقش این حکیم را در اندیشه ایرانی و اسلامی واحیای تمدنی ما بیشتر روشن کردهاند. بلخاری تأکید کرد: سهروردی در حقیقت حکمت قرآنی را ترویج کرد و فرهنگ عظیم ایرانِ باستان را دوباره احیا و زنده نمود که مطلقاً مبتنی بر حضرت نورالسماوات والارض است و ما با تلاشهای او با حکمتی مواجه شدیم که از یک سو با حضرت نور مربوط بود و از سوی دیگر با اندیشه حکمی ایران باستان. بلخاری در پایان گفت: به روح آن حکیم اشراقی درود میفرستم و از خداوند متعال میخواهم که همواره خِطّه سهرورد بر تارک تمدن ایران واسلام بدرخشد. این گزارش به روزرسانی میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.