نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه سفر یک روزه خود به شهرستان همدان پس از افتتاح دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و بازدید از آرامگاه ابن سینا با حضور در بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا با مدیران و کارشناسان این بنیاد دیدار و گفت و گو کرد. محمود شالویی در این […]
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه سفر یک روزه خود به شهرستان همدان پس از افتتاح دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و بازدید از آرامگاه ابن سینا با حضور در بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا با مدیران و کارشناسان این بنیاد دیدار و گفت و گو کرد. محمود شالویی در این دیدار با بیان اینکه «همدان» مرکز تمدن و فرهنگ ایران محسوب میشود گفت: از دیرباز شکل گیری تمدن ایرانی از این منطقه بوده و برای ما ایرانیان، همدان همواره موجب مباهات و افتخار است. او با تاکید بر اینکه امروز هم همدان از مراکز عمده نخبه پروری کشور محسوب میشود، افزود: فرزانگان این شهر و دیار به گذشتههای خیلی دور محدود و محصور نمیشوند بلکه در طول ادوار متمادی از تاریخ درخشان علمی و فرهنگی ایران، همواره همدان، فرهنگیان و فرهیختگان بسیاری را به جامعه ایرانی و جهانی عرضه کرده است. رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گشایش دفتر انجمن در استان همدان گفت: با توجه به سابقه علمی و فرهنگی همدان، راهاندازی دفتر انجمن در این استان میتواند فصل جدیدی برای رونق فعالیت ها در زمینه تکریم و بزرگداشت فرزانگان و همچنین انتشار آثار آنها باشد. امیدواریم با همکاری و همراهی همه دستگاه ها و با محوریت و مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان بتوانیم در زمینه گرامیداشت مفاخر، برنامههای مختلف و متعددی را در سالجاری و سالهای آینده اجرایی نماییم. او در ادامه به بازدید خود از آرامگاه شیخالرئیس ابوعلیسینا اشاره کرد و گفت: ابنسینا اهمیت ویژه و فراوانی دارد زیرا شعاع نور این شخصیت نه تنها در ایران و منطقه بلکه در سراسر جهان ساطع است. امیدوارم در دفتر انجمن در همدان مقدمات بیشتری را فراهم میکنیم که بتوانیم اندیشه و آثار ابنسینا را در اشکال جدید و همه فهم تر معرفی کنیم. شالویی تأکید کرد: بنا بر این نیست که در تکریم و بزرگداشت بزرگان فقط به عنوان اینکه ایشان بزرگ بودهاند از آنها یاد و ذکری کنیم بلکه باید زمینهای باشد تا دیگران هم بدانند و بتوانند که در آینده همانند بزرگی چون ابنسینا شوند. او در پایان گفت: ایجاد روحیه «توانستن» از مهمترین اقداماتی است که در معرفی مفاخر و مشاهیر باید مدنظر قرار گیرد و امیدواریم با برنامههایی که دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا در همدان دارند زمینه سازی صحیحی برای معرفی بهتر و بیشتر شخصیتهایی چون ابنسینا صورت بگیرد.
ادای احترام رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به باباطاهر عریان رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و هیأت همراه با حضور در آرامگاه باباطاهر عریان؛ ضمن قرائت فاتحه، به این شاعر برجسته ایرانی ادای احترام کردند. گفتنی است بعد از ورود اسلام به ایران و از دوران سامانیان که دوره آغاز جدی شعر فارسی به شمار می رود تا روزگار غزنوی و سلجوقی، شعر فارسی به رشد و بالندگی درخورتوجهی نایل آمد؛ به ویژه سده پنجم قمری که برههای درخشان و پربار از وجود شاعران نامداری مانند باباطاهر بود. شاعران این عهد در سرودن هر نوع شعری توانا بودند و میراث و آثار گرانبهایی از خود به یادگار نهاده اند. دراین میان باباطاهر عریان دارای مقامی ویژه بود؛ به گونه ای که نامش در میان نوابغ آن عصر ثبت شده است.