نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : شنبه, ۰۷ شهریور ۱۳۹۴ مراسم بزرگداشت دکتر شمس شریعت تربِقان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از فرهیختگان و استادان برجسته و پیشکسوت پزشکی کشور دیروز ۶ شهریور ۱۳۹۴ در محل موزه ملی تاریخ علوم پزشکی برگزار شد. در این مراسم که به مناسبت اولین سالگرد درگذشت استاد برجسته […]
مراسم بزرگداشت دکتر شمس شریعت تربِقان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از فرهیختگان و استادان برجسته و پیشکسوت پزشکی کشور دیروز ۶ شهریور ۱۳۹۴ در محل موزه ملی تاریخ علوم پزشکی برگزار شد.
در این مراسم که به مناسبت اولین سالگرد درگذشت استاد برجسته پاتولوژی کشور دکتر شمس طریقت برگزار شده بود، دکتر علی جعفریان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کشور در سخنانی گفت: در روز معارفه من ایشان در یک جلسه فوری که از من درخواست کرد، مهمترین دغدغههای خود را درباره آموزش پزشکی بیان کرد.
وی افزود: دکتر شریعت نسبت به بیتوجهی برخی استادان نسبت به آموزش اعتراض کرد و گفت، متأسفانه وقتی استادیار به درجه استادی میرسد دیگر توجهی به آموزش ندارد که یک علت آن را نبود منزلت و جایگاه آموزش در دانشگاهها میدانست.
دکتر جعفریان افزود: دکتر شمس شریعت نسبت به استفاده و رشد بیحد تکنولوژی در آموزش انتقاد داشت و میگفت، سبقت گرفتن استفاده از تکنولوژی نسبت به آموزش باعث شده است تا ارتباط پزشک و بیمار صدمه بخورد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: مسئولین و استادان دانشگاه باید یک برنامه ضد «غر» برای دانشجویان داشته باشند چرا که آنان جوان هستند و اعتراض میکنند و استادان و مسئولین باید با سعه صدر و با برنامه با آنان برخورد کنند. وی انتقاد از مکانیسم جذب هیأت علمی را یکی دیگر از دغدغههای دکتر شریعت برشمرد و گفت: دکتر شریعت خواستار تعریف یک جایگاه مناسب برای هیأت علمی دانشگاهها بود.
دکتر جعفریان با اشاره به سابقه ۳۰ ساله شاگردی و همکاری با دکتر شریعت، گفت: این دغدغهها را ما از دکتر شریعت دیدیم که مهمترین آن جایگاه و نقش معلمی برای هیأت علمی دانشگاهها بود.
وی تأکید کرد: ما امروز استادان برجسته با توانمندیهای زیادی داریم، اما چه تعداد استاد داریم که الگوی آنان دکتر شریعت باشد که نقش معلمی برای خودشان قائل باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یکی از دغدغههای خود را ایجاد جایگاه معلمی برای اعضای هیأت علمی ذکر کرد و افزود: ما در این زمینه با مشکلات جدی مواجه هستیم اما شخصیتهایی مانند دکتر شریعت میتواند الگوی خوبی برای جامعه علمی ما باشد.
دکتر جعفریان در پایان گفت: ما در صدد هستیم برای پیشکسوتان و کسانی که در تأسیس دانشگاه تهران نقش داشتهاند مراسم بزرگداشت برگزار کنیم.
سخنان دکتر فرسام
بنابر این گزارش دکتر حسن فرسام رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی هم در سخنانی با اشاره به سابقه دوستی دیرینه خود با دکتر شریعت گفت: دکتر شمس شریعت فردی بسیار نیکوکار و با فضایل انسانی بود که نسبت به زادگاهشان تربقان کاشمر بسیار دلبستگی داشت.
یکی دیگر از دلبستگیهای ایشان نسبت به بنیانگذاران دانشگاه تهران بود و معتقد بود که جامعه دانشگاهی و مردم باید قدر آن را به خوبی بدانند و در این زمینه با تمامی گرفتاریهایی که داشتند دو جلد کتاب «نخستینها» را درباره بنیانگذاران دانشگاه تهران به رشته تحریر درآورد.
وی افزود: دلبستگی دیگر دکتر شریعت به کسانی بود که به ایشان آموزش پزشکی داده بودند و دلتنگ و نگران بود که آن معیارها امروز تغییر کرده است.
دکتر فرسام علاقه دکتر شریعت را به ایرانی و ایران بسیار زیاد دانست و گفت: به همین منظور از ایام جوانی به دنبال اسناد نایاب پزشکی بود و دو جلد کتاب در آموزش پزشکی از دوره هخامنشیان تا دوره جدید را چاپ و منتشر کرد، دومین کتاب او نخستینها در دو جلد و کتاب دیگر قیاس بین طب سنتی و طب نو است.
سخنان دکتر ندیم
دکتر ندیم استاد و پیشکسوت حوزه بهداشت هم به سابقه دوستی ۷۰ ساله خود با دکتر شریعت اشاره کرد و گفت: دکتر شریعت در دوران دانشجویی و بعد از آن نمونه کامل یک انسان بود و تمام دغدغههای وی خدمت به مردم و کشور بود.
وی با اشاره به این که دکتر شریعت بعد از فارغالتحصیلی رشته پزشکی در رشته پاتولوژی از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد، گفت: دکتر شریعت فقط به این خاطر که با بیمار رابطه مالی نداشته باشد، رشته پاتولوژی را انتخاب کرد و سپس در انستیتو سرطان بیمارستان امام مشغول به کار شد. دکتر ندیم به فعالیتهای دکتر شریعت در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: در بازدیدی که از موزه داشتم به نمونههای پاتولوژی پروفسور «عدل» و دکتر «آرمین» استاد مسلم پاتولوژی را دیدم که بسیار متأسف شدم چرا که ما از بزرگان خود به درستی تقدیر نمیکنیم. وی افزود: هنگامی که اوایل انقلاب دکتر آرمین فوت کرد حتی به ما اجازه ندادند در تالار ابنسینا مراسم بزرگداشتی برای ایشان برگزار کنیم و در دانشگاه را بر روی ما بستند، الان هم از ریاست دانشگاه تشکر میکنم برای بزرگداشت خدمات شایان دکتر شریعت مراسم برگزار کردند و خودشان هم در آن شرکت دارند.
سخنان دکتر مصفا
دکتر مرتضی مصفا استاد پیشکسوت دندانپزشکی هم در سخنانی گفت: سخن گفتن درباره کسی که یک عمر آموخت و آموزش داد و تاواپسین لحظات زندگی خود با همه ناتوانی از پژوهش کنارهگیری نکرد و کتاب «نخستینها» را ویراستاری و چاپ کرد بسیار سخت است. وی افزود: دکتر شریعت با همت والای خود مکتبی را پایهگذاری کرد که هر ایرانی پاکنژاد را به تحسین وا میدارد که مهمترین ویژگی آن راستی و صفا، صداقت، انسان دوستی و مهرورزی به این آب و خاک بود.
دکتر مصفا افزود: دکتر شریعت نامی آشنا برای پزشکان کشور و یکی از پیشکسوتان آسیبشناسی کشور است و تمامی دانشجویان که روزی از کلاس درس ایشان بهره بردند، خود را وامدار ایشان میدانند. وی افزود: موزه ملی تاریخ علوم پزشکی به همت ایشان بهوجود آمد و بر همگان است که زحمات او را ارج نهیم دکتر شریعت فردی کم گوی و گزیده گوی بود و هرگز زبان به شکوه نگشود، شاگردانش را با گشادهرویی میپذیرفت و هیچگاه منتی بر آنان نداشت.
بنابراین گزارش در پایان این مراسم نشان ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران به خانواده دکتر شمس شریعت تربقان اهدا شد و از بخش دکتر شریعت در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی رونمایی شد.
اطلاعات
این مطلب بدون برچسب می باشد.