نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۱۰ دی ۱۳۹۱ پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر دومین نشست از سلسلهنشستهای «در مکتب هنرمندان معاصر ایران» را با عنوان «مروری بر شرح احوال و آثار استاد غلامحسین امیرخانی» برگزار میکند. در این نشست استاد «امیرخانی» درباره فعالیتهای فرهنگی و زندگی هنری خود سخنرانی میکند. همچنین «جواد بختیاری»، «علی شیرازی» و «کاوه […]
پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر دومین نشست از سلسلهنشستهای «در مکتب هنرمندان معاصر ایران» را با عنوان «مروری بر شرح احوال و آثار استاد غلامحسین امیرخانی» برگزار میکند.
در این نشست استاد «امیرخانی» درباره فعالیتهای فرهنگی و زندگی هنری خود سخنرانی میکند. همچنین «جواد بختیاری»، «علی شیرازی» و «کاوه تیموری» به بررسی ویژگیهای سبکی و هنری آثار استاد غلامحسین امیرخانی میپردازند.
این نشست روز سهشنبه ۱۲ دیماه از ساعت ۱۵/۳۰ در فرهنگستان هنر به نشانی خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به تقاطع طالقانی، شماره ۱۵۵۲ برگزار میشود.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با پژوهشکده هنر به شمارهها ۲-۶۶۹۵۶۱۹۰ تماس بگیرند.
حضور در این نشست برای عموم علاقهمندان آزاد است.
برگی از زندگی غلامحسین امیرخانی
غلامحسین امیرخانی در ۲ بهمن ماه ۱۳۱۸ در طالقان متولد شد. تحصیلات مقدماتی خود را در مکتب خانه انجام داد. دوره ابتدایی را در مدرسه «مسعود سعد» در تهران گذراند و به آموختن خط نیز روی آورد. در ۱۳۳۸ هـ .ش با انجمن خوشنویسان و استاد سید حسین امیرخانی آشنا شد و محضر استادانی چون سیدحسین امیرخانی و سیدحسن امیرخانی، میرعمادالحسنی، میرزای کلهر، عمادالکتاب و علی اکبر کاوه را درک کرد. از ۱۳۴۰هـ .ش در اداره کل هنرهای زیبا به سمت خطاط استخدام شد. وی بعدها به مدیریت انجمن خوشنویسان ایران و مدیریت فرهنگسرای ارسباران (هنر) رسید. وی از ١٣۶٣هـ .ش رئیس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران میباشد. وی همچنین عضو هیأت داوران مسابقات جهانی خوشنویسی در ترکیه، عضو اصلی کمیسیون ملی یونسکو در ایران، و عضوگروه هنرهای سنتی فرهنگستان هنر بوده است. استاد امیرخانی هم اکنون نیز ریاست شورای عالی خانه هنرمندان ایران را برعهده دارد.
استاد امیرخانی در نگارش خط نستعلیق دستی قوی و قدرتی فراوان دارد. وی تا کنون دهها نمایشگاه انفرادی و گروهی در خارج و داخل کشور از جمله نمایشگاههایی در انگلستان، فرانسه، آلمان، ترکیه، سوریه، امارات عربی متحده، پاکستان و سوریه داشته است. این استاد در ۱۳۷۸ هـ .ش نشان درجه یک فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرد. وی همچنین در ۱۳۸۸هـ . ش به عنوان چهره برگزیده فرهنگستان هنر انتخاب شد و از خدماتش تقدیر به عمل آمد. از جمله آثار این استاد میتوان به «بهار در پاییز» مجموعه رباعیات دکتر اسلامی ندوشن، «رساله خوشنویسی»، «صحیفه هستی»، «اشعار منسوب به حضرت علی(ع)»، «دوازدهبند محتشم کاشانی»، «رباعیات خیام»، «دیوان حافظ»، «دیوان خواجوی کرمانی»، «منتخبی از غزلیات سعدی»، «شاهنامه فردوسی»، مقدمه و خوشنویسی «طرفه آثار ایام زندان عمادالکتاب سیفی قزوینی»، «سرو سایه فکن» و چند کتاب رسمالخط میتوان اشاره کرد
این مطلب بدون برچسب می باشد.