نشست دکتر محقق با کارکنان انجمن در روزهای پایانی سال

تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی روز سه شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۲ در تالار آینه انجمن با کارکنان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی دیدار کرد. در این نشست که به مناسبت روزهای پایانی سال و فرارسیدن نوروز برگزار شد، وی ابتدا درباره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و تاریخچه تاسیس […]

تاریخ ایجاد :

چهارشنبه, ۲۸ اسفند ۱۳۹۲

sofre haft sin anjoman asar v mafakher farhangi

دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی روز سه شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۲ در تالار آینه انجمن با کارکنان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی دیدار کرد.

در این نشست که به مناسبت روزهای پایانی سال و فرارسیدن نوروز برگزار شد، وی ابتدا درباره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و تاریخچه تاسیس آن و جایگاه انجمن به عنوان یکی از نهادی فرهنگی فعال کشور سخن گفت.

IMG 1

دکتر محقق در ادامه اظهار داشت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی – که در گذشته آثارملی نام داشت – در سال ۱۳۰۱هـ.ش به همت گروهی از رجال دانشور و علاقه‌مند به آثار تاریخی و حفظ آن تاسیس شد.هدف این انجمن معرفی و پاسداشت عالمان و متفکران عرصه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران یا مستشرقین و ایران‌شناسانی است که به نوعی در معرفی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی کوشیده‌اند.دیگر طبع و انتشار آثار ارزنده آنان و کتاب‌های مربوط به جغرافیای تاریخی شهرهای ایران و باستان‌شناسی،کمک به بازسازی بناهای تاریخی، ساخت تندیس نام‌آوران و مفاخر و ساخت آرامگاه برای مفاخر. اما یکی از دیگر از اهداف انجمن تهیه و انتشار زندگی‌نامه عالمان و متفکرانی است که در اعتلای فرهنگ و تمدن اسلام و ایران منشاء اثر بوده‌اند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی افزود: انجمن در طول فعالیت خود مبادرت به انتشار کتاب‌هایی علمی کرده است که هریک در جای خود مهم و باارزش هستند. انجمن از سال ۱۳۷۳ تاکنون مراسم‌های بزرگداشت متعددی را نیز در تهران و شهرستان‌ها برگزار کرده است.

وی با اشاره به دوره ریاست قبلی خود در انجمن گفت: من در طول دوره اول ریاست خود بر انجمن ۱۰۶ مراسم بزرگداشت مفاخر برگزار نمودم و برای هریک نیز زندگی‌نامه‌ای منتشر ساختم که در بین آنها مستشرقین و ایران‌شناسانی چون ایزوتسو، ویلیام چیتیک، نذیراحمد، غالب دهلوی و پروفسور حسن عابدی نیز بودند.

انجمن در برگزاری همایش‌های بین‌المللی نیز مشارکت داشته و دارد. یکی از این همایش‌ها، همایش بین‌المللی قرطبه و اصفهان بود که انجمن به دنبال آن چهل جلد کتاب منتشر کرد و این امر در ایران بی سابقه است که همایشی برگزار شود و چهل جلد کتاب نیز به دنبال آن منتشر شود.

دکتر محقق در ادامه پیرامون فعالیت‌های انجمن در دوره جدید مدیریت خود بیان کرد: کوشش و سعی ما بر این است که فعالیت‌های انجمن در زمینه برگزاری مراسم بزرگداشت و انتشار زندگی‌نامه و کتب از سرگرفته شود.

وی با ابراز خشنودی از برگزاری مراسم باشکوه دکتر سلیم نیساری حافظ پژوه برجسته گفت: دکتر نیساری با اینکه در تبریز متولد شده و زبان مادری ایشان آذری است اما حدود هشتاد سال از عمر پر برکت خود را در خدمت به زبان و ادب فارسی سپری ساخته است.

IMG 2

دکتر محقق در پایان سخنان خود ضمن تبریک فرارسیدن سال جدید ابراز امیدواری کرد که کارکنان انجمن همچون گذشته با جدیت به فعالیت‌های خود ادامه داده و در خدمت به فرهنگ و ایران اسلامی کوشا و پویا باشند