نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی روز سه شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۲ در تالار آینه انجمن با کارکنان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی دیدار کرد. در این نشست که به مناسبت روزهای پایانی سال و فرارسیدن نوروز برگزار شد، وی ابتدا درباره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و تاریخچه تاسیس […]
دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی روز سه شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۲ در تالار آینه انجمن با کارکنان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی دیدار کرد.
در این نشست که به مناسبت روزهای پایانی سال و فرارسیدن نوروز برگزار شد، وی ابتدا درباره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و تاریخچه تاسیس آن و جایگاه انجمن به عنوان یکی از نهادی فرهنگی فعال کشور سخن گفت.
دکتر محقق در ادامه اظهار داشت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی – که در گذشته آثارملی نام داشت – در سال ۱۳۰۱هـ.ش به همت گروهی از رجال دانشور و علاقهمند به آثار تاریخی و حفظ آن تاسیس شد.هدف این انجمن معرفی و پاسداشت عالمان و متفکران عرصه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران یا مستشرقین و ایرانشناسانی است که به نوعی در معرفی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی کوشیدهاند.دیگر طبع و انتشار آثار ارزنده آنان و کتابهای مربوط به جغرافیای تاریخی شهرهای ایران و باستانشناسی،کمک به بازسازی بناهای تاریخی، ساخت تندیس نامآوران و مفاخر و ساخت آرامگاه برای مفاخر. اما یکی از دیگر از اهداف انجمن تهیه و انتشار زندگینامه عالمان و متفکرانی است که در اعتلای فرهنگ و تمدن اسلام و ایران منشاء اثر بودهاند.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی افزود: انجمن در طول فعالیت خود مبادرت به انتشار کتابهایی علمی کرده است که هریک در جای خود مهم و باارزش هستند. انجمن از سال ۱۳۷۳ تاکنون مراسمهای بزرگداشت متعددی را نیز در تهران و شهرستانها برگزار کرده است.
وی با اشاره به دوره ریاست قبلی خود در انجمن گفت: من در طول دوره اول ریاست خود بر انجمن ۱۰۶ مراسم بزرگداشت مفاخر برگزار نمودم و برای هریک نیز زندگینامهای منتشر ساختم که در بین آنها مستشرقین و ایرانشناسانی چون ایزوتسو، ویلیام چیتیک، نذیراحمد، غالب دهلوی و پروفسور حسن عابدی نیز بودند.
انجمن در برگزاری همایشهای بینالمللی نیز مشارکت داشته و دارد. یکی از این همایشها، همایش بینالمللی قرطبه و اصفهان بود که انجمن به دنبال آن چهل جلد کتاب منتشر کرد و این امر در ایران بی سابقه است که همایشی برگزار شود و چهل جلد کتاب نیز به دنبال آن منتشر شود.
دکتر محقق در ادامه پیرامون فعالیتهای انجمن در دوره جدید مدیریت خود بیان کرد: کوشش و سعی ما بر این است که فعالیتهای انجمن در زمینه برگزاری مراسم بزرگداشت و انتشار زندگینامه و کتب از سرگرفته شود.
وی با ابراز خشنودی از برگزاری مراسم باشکوه دکتر سلیم نیساری حافظ پژوه برجسته گفت: دکتر نیساری با اینکه در تبریز متولد شده و زبان مادری ایشان آذری است اما حدود هشتاد سال از عمر پر برکت خود را در خدمت به زبان و ادب فارسی سپری ساخته است.
دکتر محقق در پایان سخنان خود ضمن تبریک فرارسیدن سال جدید ابراز امیدواری کرد که کارکنان انجمن همچون گذشته با جدیت به فعالیتهای خود ادامه داده و در خدمت به فرهنگ و ایران اسلامی کوشا و پویا باشند
این مطلب بدون برچسب می باشد.