نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۷ نکوداشت مقام آموزشی و فرهنگی دکتر محمدعلی مجتهدی گیلانی رئیس دبیرستان البرز و موسس دانشگاه صنعتی شریف روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه ۱۳۹۷ توسط بنیاد نخبگان استان تهران و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و بنیاد دکتر مجتهدی گیلانی، انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف، کانون فارغالتحصیلان دبیرستان البرز و کانون […]
نکوداشت مقام آموزشی و فرهنگی دکتر محمدعلی مجتهدی گیلانی رئیس دبیرستان البرز و موسس دانشگاه صنعتی شریف روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه ۱۳۹۷ توسط بنیاد نخبگان استان تهران و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و بنیاد دکتر مجتهدی گیلانی، انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف، کانون فارغالتحصیلان دبیرستان البرز و کانون فارغالتحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار گردید.
در این مراسم آقایان سهرابپور، مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان؛ مهدی محقق، رئیس هیأت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ دکتر انیسیپور و مهندس مقدسیان، از شاگردان دکتر مجتهدی و دکتر سید ابراهیمیپور استاد فلسفه دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداختند و دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به عنوان مهمان ویژه و از مسئولان برگزاری این مراسم حضور داشت.
دکتر محمد علی مجتهدی در سال ۱۲۸۷ شمسی در لاهیجان متولد شد. وی پس از تحصیلات مقدماتی در گیلان به تهران آمد و وارد مدرسه دارالمعلمین شد. در سال ۱۳۱۰ با گذراندن دوره ۶ ساله متوسطه، دیپلم گرفت و در آزمون “اعزام محصل به فرانسه” رتبه قبولی را به دست آورد. به این ترتیب به همراه سایر پذیرفته شدگان در این امتحان راهی اروپا شد و لیسانس مکانیک را در سه سال به دست آورد. او در مکانیک استدلالی بین تمام هم دورهایهای خود، عنوان اول را به دست آورد و بهترین دانشجو شد. وی طی سال های ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۷ موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس شد و پس از آن نیز دوره دکترا را با رسالهای تحت عنوان “حل برخی مسائل مکانیک مایعات” به پایان رسانید و امتیاز «شایان افتخار» که بالاترین امتیاز برای تصویب دکترا بود، به او اعطا شد. «دکتر مجتهدی» در سال ۱۳۱۷ به ایران بازگشت. وی پس از بازگشت به ایران دانشیار ریاضی دانشکده علوم و دانشسرای عالی شد. وی ضمن تدریس در دانشکده فنی دانشگاه تهران در دبیرستان « البرز» نیز صاحب مسئولیت شد و به مدت ۳۴ سال مدیر این دبیرستان بود و بسیاری از دانشمندان و مشاهیر علمی کشورمان را تربیت کرد. او همزمان با ریاست دبیرستان در سال ۱۳۴۰ ریاست دانشگاه شیراز را نیز بر عهده گرفت و در آذرماه سال ۱۳۴۱به مدت سه سال رئیس دانشگاه پلیتکنیک تهران شد و ۴ سال بعد در سال ۱۳۴۴، بهترین دانشگاه فنی کشور ( دانشگاه صنعتی شریف) را تاسیس کرد. همچنین در سال ۱۳۴۵ رییس دانشگاه شهید بهشتی بود. دکتر مجتهدی در کلیه ادوار خدمت آموزشی خود به شدت با دخالت افراد سیاسی، درباریان و افراد خارجی در امور مربوط به دانشگاهها و نیز مدرسه البرز مخالف بود و تا حد امکان از هدر رفت سرمایههای دانشگاهی جلوگیری کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.